Η ΕΣΕΕ προτείνει επτά δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.express.gr

ΕΠΤΑ προτάσεις για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας υποβάλλει στην κυβέρνηση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προκειμένου να ενταχθούν στο εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων.

Συγκεκριμένα η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι:

1. Πρέπει να ενισχυθεί η επιχειρηματική εκπαίδευση είτε με την εισαγωγή ενός μαθήματος επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε με την κατάρτιση αντίστοιχων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού.
2. Δεν υπάρχει κατάρτιση για τους σύγχρονους χρηματοδοτικούς θεσμούς (factoring, leasing, franchising κ.λπ.). Για το franchising δεν υπάρχει καν νομικό πλαίσιο, οπότε οι συμβάσεις καταλήγουν σε αυθαιρεσίες.
3. Θα έπρεπε να υπάρχει ειδικό προνομιακό καθεστώς, φορολογικό και ασφαλιστικό, ελκυστικό για τους νέους επιχειρηματίες.
4. Δεν υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα ενσωμάτωσης των νέων επιχειρηματιών στο περιβάλλον της αγοράς.
5. Θα χρησίμευε ο εντοπισμός τομέων της αγοράς με ελλείψεις και αυξημένη ζήτηση, ώστε να διευκολύνονται οι νέοι επιχειρηματίες στις επιλογές τους με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
6. Είναι μεγάλο το κόστος μεταβίβασης επιχειρήσεων και η κληρονομική διαδοχή τους.
7. Ο νέος επιχειρηματίας δεν έχει την εμπειρία ούτε την τεχνογνωσία να διαχειριστεί τον όγκο της γραφειοκρατίας που υπάρχει με την πολυνομία που κυριαρχεί στο ελληνικό θεσμικό σύστημα. Γι’Α αυτό το λόγο, είτε υποπίπτει σε λάθη τα οποία επιφέρουν πρόστιμα είτε καταφεύγει σε νομικές διαδικασίες οι οποίες τον επιβαρύνουν περαιτέρω.