ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα βελτιώνεται και τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις 97,5 (από 94,8) μονάδες, στην υψηλότερη επίδοση από το καλοκαίρι του 2008.

Από τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, καταγράφεται ανάκαμψη στις επιχειρηματικές προσδοκίες στη Βιομηχανία και τις Κατασκευές, πτώση στο Λιανικό Εμπόριο και σχετική σταθερότητα στις Υπηρεσίες.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται επίσης ανοδικά, μετά από ένα δίμηνο υποχώρησης, στα λιγότερο αρνητικά επίπεδα της τελευταίας τετραετίας. Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα δελτία, υπάρχουν θετικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας, αλλά και επιμέρους εξελίξεις όπως π.χ. η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η μη λήψη μέτρων για το τρέχον έτος, η παροχή κάποιου βοηθήματος σε κοινωνικές ομάδες λόγω των καλών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του 2013, που επιδρούν θετικά στις διαμορφούμενες προσδοκίες σε πολίτες και επιχειρήσεις. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχώρησαν οι οικονομικές δυσκολίες των προηγούμενων μηνών, οι οποίες εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να υφίστανται, ως σωρευτικό αποτέλεσμα της κρίσης.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr