«Εισβολή» των ΗΠΑ στην Κούβα με έναν κλώνο του Twitter

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν στην Κούβα έναν «κλώνο» του Twitter σε μία προσπάθεια να προκληθεί αναταραχή στη χώρα, αναφέρει έρευνα του Associated Press.

Ονομάζεται ZunZuneo και στο απόγειό του 40.000 έφτανε τα εγγεγραμμένα μέλη, σε μία χώρα με περιορισμένη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Από την πλατφόρμα αυτή οι χρήστες μπορούσαν να λαμβάνουν αλλά και να στέλνουν μηνύματα μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το πρότζεκτ αυτό δεν χρηματοδοτήθηκε από την CIA, αλλά από την αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAid).

Σύμφωνα με έγγραφα, στα οποία απέκτησε πρόσβαση το Associated Press, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδίαζε να φτιάξει μία βάση εγγεγραμμένων μελών, αρχικά προσφέροντας μηνύματα που δεν θεωρούνταν αμφιλεγόμενου περιεχομένου: ειδήσεις για αθλητικά, μουσική ή για ενημερώσεις για τυφώνες.

Στη συνέχεια, όταν το δίκτυο θα εξαπλωνόταν, οι δημιουργοί του θα εισήγαγαν πολιτικό περιεχόμενο, το οποίο θα είχε ως στόχο την οργάνωση των πολιτών σε «έξυπνες συμμορίες» – μαζικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνταν σε χρόνο-ρεκόρ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία λεγόμενη «Κουβανική Άνοιξη» ή -όπως αναφέρει σε έγγραφό της η USAid- θα οδηγούσαν στην επαναδιαπραγμάτευση «της ισορροπίας ισχύος ανάμεσα στο κράτος και την κοινωνία».

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com