Η Apple Διεκδικεί $2 Δις Από Την Samsung!

    Από: Startup Team

Πηγή AWAY.gr

Αυτή τη βδομάδα η Apple και η Samsung επιστρέφουν για ακόμα μία φορά στις δικαστικές αίθουσες. Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκονται πέντε πατέντες, τις οποίες η Apple υποστηρίζει η Samsung έχει αντιγράψει. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που διεκδικεί η αμερικάνικη εταιρεία ανέρχεται στα $2 δις.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης η πλευρά της Apple υποστήριξε πως στοχεύει στο να σταματήσει την Samsung από το να αντιγράφει τα προϊόντα της. Η πλευρά της Samsung από την άλλη ανέφερε πως μέσα από τη δίκη η Apple θέλει να περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών και να αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα έναντι του μεγάλου της αντιπάλου, του Android της Google.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε ένας ειδικός εκ μέρους της Apple, υπολογίζεται πως στην περίπτωση που η Samsung έπαιρνε άδεια να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες πατέντες, θα έπρεπε να πληρώσει περίπου $33 για κάθε συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι και σήμερα η Samsung έχει πουλήσει 37.000.000 συσκευές που υποτίθεται πως παραβιάζουν τις συγκεκριμένες πατέντες. Όπως είπαμε, τελικά η Apple διεκδικεί μέχρι και $2 δις.

Διαβάστε Περισσότερα στο AWAY.gr