Τεχνολογικές καινοτομίες γένους θηλυκού!

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Μπορεί ο χώρος της τεχνολογίας να αποτελεί κατά βάση αντρική υπόθεση, ωστόσο θα ήταν ατόπημα να παραλείψουμε τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν προκύψει χάρη σε ταλαντούχες ιδρύτριες startups!

Ακολουθούν οι σημαντικότερες

Kelsey Falter, CEO, Poptip
Ξεκίνησε να ασχολείται με το internet από την ηλικία των 8, αγοράζοντας το πρώτο της domain name, ενώ στη συνέχεια δημιουργούσε σελίδες στο My Space. Σήμερα, η 24χρονη Falter είναι η founder της τεχνολογίας Poptip, που χρησιμοποιούν μεγάλα brands για να μετρούν το καταναλωτικό συναίσθημα.

Melody McCloskey, Co-founder και CEO, StyleSeat
Αφού είχε ορισμένες άσχημες εμπειρίες από τη συναναστροφή της με τον χώρο της ομορφιάς, η McCloskey βρήκε πεδίο δράσης και δημιούργησε το 2011 το StyleSeat. Ο λόγος για μια πλατφόρμα που “εμπλέκεται” με περισσότερους από 200.000 beauty επαγγελματίες κι έχει πετύχει συμφωνίες 400 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2011 μέχρι σήμερα!

Daneille Fong, Co-founder και Chief Scientist, LightSail Energy
Με την υποστήριξη των Bill Gates Και Peter Thiel, μεταξύ άλλων, η νεαρή Fong, με PhD από το Princeton Plasma Physics Lab, δημιούργησε τη LightSail, ένα σύστημα που απορροφά θερμότητα και τη μετατρέπει σε ενέργεια.

Carly Gloge, Co-founder και CEO, Ubooly
Πρόκειται για τη δημιουργό μιας έξυπνης εφαρμογής για iPod και iPhone, της Ubooly, η οποία βοηθάει τα παιδιά να “ζωντανέψουν” τους χαρακτήρες των παιχνιδιών τους, μέσω χρήσης της φωνής τους.

Elizabeth Holmes, Founder και CEO, Theranos
Πριν από 10 χρόνια και σε ηλικία 19 ετών, η Holmes ίδρυσε τη Theranos, μια εταιρεία που επιτρέπει στους ανθρώπους, με λίγες σταγόνες αίματος, να μετρήσουν οικονομικά τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης τους, τη χοληστερίνη κλπ. Σήμερα, η εταιρεία λειτουργεί το δικό της collection center στο Palo Alto.

Jessica Greenwalt, Co-founder και Lead Designer, CrowdMed
Η Greenwalt είναι η ιδρύτρια μιας εταιρείας, που χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία, μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να λύσει online τα ιατρικά ζητήματα που τον απασχολούν.

Dr. Piraye Yurttas Beim, Founder και CEO, Celmatix
Η Dr Beim είναι η δημιουργός της Polaris, μιας web-based πλατφόρμας, η οποία δίνει στους γιατρούς μια ακριβή εικόνα σχετικά με το αν μπορεί ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει με ή χωρίς θεραπείες. Μέσα στην επόμενη χρονιά, μάλιστα, σχεδιάζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές του εργαλείου Polaris X, το οποίο θα επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στη σύλληψη.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr