Επτά εύκολοι τρόποι για να γίνετε ένα καλύτερο αφεντικό

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Ιδού μερικοί απλοί τρόποι για να γίνετε ένας εξαιρετικός εργοδότης:

1. Ενθαρρύνετε την ποικιλία των απόψεων
Ο μέσος εργοδότης δημιουργεί ομάδες όπου ο καθένας σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Ο καταπληκτικός εργοδότης, όμως, επιδιώκει να έχει πλάι του μια ποικιλία απόψεων και οπτικών, ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα τι συμβαίνει στην αγορά και πώς μπορεί να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Και ο τρόπος με τον οποίο κάνει τις προσλήψεις και τις προαγωγές των εργαζομένων του αντανακλά ακριβώς αυτό: την αποφυγή της ομοιομορφίας της σκέψης.

2. Διώξτε ό,τι σας τρώει λεφτά χωρίς λόγο
Ο μέσος εργοδότης προσκολλάται στα προϊόντα και τις διαδικασίες που τον έκαναν επιτυχημένο. Ο καταπληκτικός εργοδότης, όμως, γνωρίζει ότι τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν μια σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, προτού αντικατασταθούν από κάτι άλλο. Ξέρει ότι η «επόμενη γενιά» θα χρησιμοποιεί μάλλον μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία και θα πωλείται και θα προωθείται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Είναι συνεπώς διατεθειμένος να θυσιάσει και να αντικαταστήσει τρέχοντα προϊόντα και υπηρεσίες, ακόμα κι αν αυτά έχουν υψηλές πωλήσεις.

3. Μιλήστε με την καρδιά σας
Ο μέσος εργοδότης προσπαθεί να φαίνεται και να ακούγεται επαγγελματίας και απόμακρος, κρύβοντας τα συναισθήματά του πίσω από μια ξύλινη γλώσσα. Αντίθετα, ο εξαιρετικός εργοδότης μιλά με ειλικρίνεια για τους στόχους και τις επιθυμίες του, παραδέχεται τα αδύνατα σημεία του, και ζητά τη βοήθεια και την κατανόηση των εργαζομένων του. Όταν η ομάδα κερδίζει, εκφράζει ευγνωμοσύνη. Όταν χάνει, συμπάσχει αντί να κριτικάρει. Και στη συνέχεια βρίσκει τον τρόπο να τα πάει καλύτερα την επόμενη φορά.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com