Τα «έξυπνα» αυτοκίνητα, εύκολα χακάρονται

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Οι χάκερ μπορούν να ξεκλειδώσουν την πόρτα ενός high-tech αυτοκινήτου μάρκας Teslaχρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που εφαρμόζουν όταν παγιδεύουν ανοιχτούς υπολογιστές και -όπως δήλωσε ο ερευνητής ασφάλειας Νιτές Νταντζάνι σε ένα συνέδριο στη Σινγκαπούρη- το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχουν, είναι το «ξεκλείδωμα» ενός εξαψήφιου κωδικού, κάτι που θεωρείται μάλλον εύκολο στον κόσμο των χάκερ.

Σύμφωνα με το CNN Money, εάν αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα Tesla, τότε μάλλον να μπορεί να συμβεί και σε άλλα «έξυπνα» αυτοκίνητα. Κι αυτό γιατί πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από εταιρείες όπως η Ford και η Toyota μπορούν να ελεγχθούν μέσω εφαρμογών ηλεκτρονικού υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, και πωλούνται εξοπλισμένα με wireless συνδέσεις που συνδέονται με δίκτυα Wi-Fi και Bluetooth.

«Πλέον, έχουμε τρόπους πρόσβασης στα αυτοκίνητά μας που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν και οι καταναλωτές δεν το γνωρίζουν αυτό. Οι χάκερ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την άγνοια», επισημαίνει ο Έρικ Καμπέτας, στέλεχος στην εταιρεία συμβούλων Include Security.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com