Κάνε τη δική σου κοινωνινή επιχείρηση πραγματικότητα!

    Από: Startup Team

Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα και δε ξέρεις πού να την πεις;

Το Social Impact Award (SIA), το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, περιμένει να ακούσει την πρόταση σου και να βοηθήσει τις καλύτερες απ’ αυτές να γίνουν πραγματικότητα.

Το SIA, που φιλοξενείται φέτος στη χώρα μας από το Impact Hub Athens, έχει ως στόχο να να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν την δικιά τους κοινωνική επιχείρηση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεχίζει με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες και καταλήγει στην εφαρμογή των τριών αυτών ιδεών.

Οι 3 νικητήριες ιδέες θα κερδίσουν 3.000 Ευρώ ως seed funding και 6μηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα θα έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου και θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award 8-9 Ιουλίου, στο οποίο θα παρευρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας. Στόχος των βραβείων είναι να συμβάλλουν στην εφαρμογή της επιχειρηματικής ιδέας!

Οι δυο νικητές θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή και ο τρίτος από την παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία που θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα τελειώσει στις 20 Μαίου. Συμμετοχή μπορεί να δηλώσει ο καθένας ανεξάρτητα από το εάν παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Η βασική προυπόθεση είναι το 50% της ομάδας του να αποτελείται από φοιτητές. Τα υπόλοιπα κριτήρια αξιολόγησης είναι το κοινωνικό αντίκτυπο του project καθώς και η καινοτομία του και φυσικά η βιώσιμοτητα του και η δυνατότητα εφαρμογής του.

Η ανάδειξη των 3 νικήτριων ομάδων του Social Impact Award 2014 περιλαμβάνει 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση, θα γίνει μία προ-επιλογή των πιο υποσχόμενων ιδεών από την ομάδα του Social Impact Award. Οι ομάδες που θα επιλεχθούν θα περάσουν στην επόμενη φάση (shortlist).

Στη δεύτερη φάση, οι προ-επιλεγμένες ομάδες θα περάσουν από μία μικρή συνέντευξη στις 17 Απριλίου, είτε στο χώρο του Impact Hub Athens είτε μέσω skype. Σκοπός αυτής της συνέντευξης θα είναι η καλύτερη γνωριμία των ομάδων. Η φάση αυτή θα τελειώσει με την επιλογή των ομάδων που θα πάνε στον τελικό (finalists).

Οι αιτήσεις των ομάδων αυτών, θα προωθηθούν στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Social Impact Award. Στην τρίτη αυτή φάση, που θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαίου 2014, θα επιλεχθούν τα 2 καλύτερα projects από την κριτική επιτροπή και άλλο ένα μέσα από την παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία. Οι 3 νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν στην Τελετή Απονομής στις 21 Μαίου.

Εκτός όμως από τα βραβεία σημαντική είναι και η ανατροφοδότηση που θα υπάρξει από την κριτική επιτροπή σε όλες τις ιδέες έτσι ώστε ακόμα και αυτές που δεν θα κερδίσουν να μπορέσουν να βελτιωθούν και να εξελιχθούν για να φτάσουν κάποια στιμγή να είναι βιώσιμες πρωτοβουλίες.

Μη χάσεις την ευκαιρία να συμμετέχεις στο ντεμπούτο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, να διαγωνιστείς, να λάβεις ανατροφοδότηση από ειδικούς στο χώρο του κοινωνικού επιχειρείν και να διεκδικήσεις τον τίτλο του νικητή.

Μπες στο socialimpactaward.gr/apply/ και κατέθεσε το επιχειρηματικό στου πλάνο μέχρι τις 15 Απριλίου.