Συμμαχία Ελλάδας και Σουηδίας για την καινοτομία

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Τι είναι το Smart Living Challenge;

Το Smart Living Challenge είναι ένας ανοιχτός, διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας, σχεδιασμένος να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και ιδέες που προωθούν ένα βιώσιμο τρόπο ζωής εντός του αστικού περιβάλλοντος. Οι ευκαιρίες και οι ιδέες αυτές μπορούν να είναι προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις που διευκολύνουν τους ανθρώπους να έχουν εξυπνότερη και περισσότερο βιώσιμη καθημερινότητα. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις θεματικές κατηγορίες: Eat, Live & Move- κάθε μία με τις δικές της προκλήσεις.

15 νικητές θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, οι οποίοι θα λάβουν βοήθεια στην ανάπτυξη και υλοποίηση των καινοτόμων πρωτοβουλιών τους.

Επίσης, οι νικητές θα συμμετέχουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε επιλεγμένους χώρους καινοτομίας στη Σουηδία, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Nobel 2014.

Το Smart Living Challenge διοργανώνεται από το Munktell Science Park, σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο.

Γιατί;

Σήμερα, η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις. Η διεθνής αυτή τάση θέτει νέες προκλήσεις στους κλάδους της στέγασης, της μετακίνησης και της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Το Smart Living Challenge έχει σχεδιαστεί ώστε να εντοπίσει λύσεις για μια πιο βιώσιμη ζωή στο αστικό περιβάλλον. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες: «Move», για πιο έξυπνη μετακίνηση, «Live», για πιο έξυπνα σπίτια και «Eat», για πιο πιο έξυπνη παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων.

Πώς;

Οι ιδέες καταθέτονται εύκολα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αφορούν τόσο νέες ιδέες που δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, όσο και ήδη υλοποιημένες πρωτοβουλίες που θέλουν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν. Εκτός από τις δηλώσεις συμμετοχής, δημιουργικά εργαστήρια διοργανώνονται διεθνώς, εντός των οποίων δημιουργούνται και αναπτύσσονται νέες ιδέες.

Και μετά;

Όλες οι ιδέες που καταθέτονται, εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, όσο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να δηλώνουν προτίμηση και να σχολιάζουν συγκεκριμένες ιδέες, καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με το τέλος του διαγωνισμού, η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει 15 νικητές, οι οποίοι θα λάβουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε να φέρουν τις ιδέες του στην αγορά. Οι νικητές θα έρθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες, όπως μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη λύση που προσφέρουν.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com