Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου προγράμματος με την ονομασία «Fellowship for a New Economy».

    Από: Startup Team

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου προγράμματος με την ονομασία «Fellowship for a New Economy». Μέσα από αυτό, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών για την εθνική οικονομία τομέων.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν  πολυεθνικές εταιρείες, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, o Όμιλος Libra και η IBM, καθώς και κορυφαίες εταιρείες των Η.Π.Α., όπως η Hostess, η Pabst, η Huffington Post, η R&R Partners, η Suffolk Construction, η Gristedes, η Admirals Bank, η Res-Tech Plastic Molding και η Metanautix. Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους Υπότροφους.

Οι Υπότροφοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ετήσια χρηματική κάλυψη ύψους  $35.000-$45.000, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα διαβίωσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους Υπότροφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης Βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).

Οι Υποτροφίες

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών Yποτροφίες:

1) Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.

2) Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου 2014, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει εντός Ιουλίου, ενώ οι Υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 2014.