Συνέντευξη με την Ιουλία Κωνσταντινίδου – currator του TEDx University of Piraeus

    Από: Startup Team

Που οφείλει το TEDx University of Piraeus την επιτυχία του;

Το TEDx University of Piraeus οφείλει την επιτυχία του στην ομάδα και στο πάθος των νέων.Σε μια τόσο δύσκολη εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που συνεισφέρουν εθελοντικά.Αυτό και μόνο δείχνει πως οι νέοι φοιτητές έχουν όρεξη να δουν ορισμένα πράγματα να αλλάζουν. Στην ομάδα του  TEDx University of Piraeus τα παιδιά βγάζουν το πάθος τους και δημιουργούν το συνέδριο,θέλοντας να δώσουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Είστε ένα TEDx University, πώς το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σας υποστηρίζει σε αυτή σας την προσπάθεια;

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν πυρήνες γνώσης και επαγγελματικής ανάπτυξης.Στην Ελλάδα ίσως τα πανεπιστήμια προσπαθούν να εντοπίσουν ακόμα την ταυτότητα τους.Παρόλα αυτά βοηθάνε τους φοιτητές δίνοντας τους την δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους.Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στήριξε το TEDx University of Piraeus από τη πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας του.Οι καθηγητές είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν με τις συμβουλές τους.Συμβάλουν και οι ίδιοι στην ανάπτυξη του συνεδρίου και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Ποιες ήταν οι καλύτερες σας στιγμές στην διοργάνωση του συνεδρίου μέχρι σήμερα;

Οι καλύτερες στιγμές, όταν ετοιμάζεις κάτι για πολλούς μήνες και αυτό το κάτι θα κρατήσει μόλις μια μέρα, είναι πολλές μικρές καθημερινές χαρές. Μερικές από τις μικρές καθημερινές χαρές θα μπορούσαν να είναι: η στιγμή που η Παναγιώτα είπε «δε πίστευα πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό και να δω τέτοια ανάπτυξη σ’εμένα» ή ακόμα όταν βλέπεις την ομάδα των πωλήσεων με: την Ευρυδίκη, την Δώρα,την  Γεωργία και την Άννα, να είναι χαρούμενη γιατί κατάφερε να πιάσει τους στόχους της ή ακόμα όταν βλέπεις τον Σταύρο να είναι ασυνήθιστα χαρούμενος λόγω του επαγγελματικού trailer που δημιούργησε και τέλος όταν το αρχικό πλάνο που σχεδιάζαμε είναι τόσο διαφορετικό από το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα και είμαστε όλοι περήφανοι γι’αυτό!

Το συνέδριο σας φέτος έχει θέμα το χρόνο «Time Voyagers”. Πώς επιλέξατε το θέμα σας;

Η επιλογή του θέματος ξεκινάει κάθε χρόνο με τον στόχο που θέλει κανείς να πετύχει.Φέτος ξεκινήσαμε με στόχο να συνδέουμε τις ιδέες του παρελθόντος με εκείνες του μέλλοντος.Επίσης θέλαμε να δούμε το πως συνδέονται οι επιλογές μας στη διάρκεια του χρόνου και πως δημιουργούμε τον άνθρωπο που είμαστε σήμερα. Στη πορεία και μετά από αρκετή συζήτηση και meetings καταλήξαμε στο «Time Voyagers” , που ήταν πρόταση της Άννας μέλος της ομάδας. Επιλέξαμε να γίνουμε ταξιδευτές και να σαλπάρουμε σε μέρη που δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ ξανά με σύμμαχο τη φαντασία μας.

Ποιο είναι το δυνατό ”χαρτί” του φετινού σας συνεδρίου;

Κάθε συνέδριο θέλει το δυνατό του χαρτί να είναι η συνολική του εικόνα.Καθώς επίσης και όταν πέσει η αυλαία θέλει οι καλεσμένοι του να είναι ευχαριστημένοι και να έχουν μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα θυμούνται αλλά και θα τους αναπτύξει. Στο TEDx University of Piraeus,στοχεύουμε να έχουμε δυνατούς ομιλητές σε κάθε κλάδο και περιμένουμε το αποτέλεσμα της ημέρας να μας συναρπάσει και να δώσει το έναυσμα για νέα πράγματα.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά μας ενισχύει στην διοργάνωση καθώς μέσα από την θεματική μας “Time Voyagers” και τον ιστορικό χώρο,θα μπορέσουμε να δώσουμε στο κοινό μας την αίσθηση,πως ταξιδεύει  στον χρόνο. Η ομάδα του TEDx University of Piraeus και οι εθελοντές θα πλαισιώσουν την διοργάνωση για να χαρίσουν σε όλους εσάς ένα αξέχαστο συνέδριο.

Γιατί ένας φοιτητής σε περιόδους οικονομικής κρίσης να δώσει 10 ευρώ για να παρακολουθήσει το TEDx University of Piraeus;

Κάθε διοργάνωση έχει το δικό της αντίτιμο για να μπορέσει να γίνει βιώσιμη.Έτσι και το TEDx University of Piraeus φέτος θέτει ένα αρκετά προσιτό οικονομικό αντίτυπο.Καταβάλλοντας την συμμετοχή του ο υποψήφιος, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους αλλά και να δια δράσει μαζί τους καθώς και να παρακολουθήσει τα διάφορα workshop αλλά και να λάβει μέρος σε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα έχει τη μέρα του συνεδρίου. Είναι σαν να παρακολουθεί μια θεατρική παράσταση αλλά με άλλο ύφος και με μεγαλύτερη διάρκεια!

Τι θέλετε να περάσετε στο κοινό σας μέσα από το φετινό σας συνέδριο με θέμα «Time Voyagers»;

Αυτή τη χρονιά έχουμε ως στόχο να δείξουμε, το πως οι αποφάσεις που λαμβάνουμε στη ζωή μας συνδέονται με το παρελθόν και το μέλλον με αποτέλεσμα να δημιουργούν τον άνθρωπο που είμαστε σήμερα.Αποστολή μας είναι μέσα από τις ιδέες που θα ακουστούν να γίνουμε όλοι ταξιδευτές και να δώσουμε έναυσμα στους νέους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.Από τις ομιλίες που θα ακουστούν θέλουμε το κοινό μας να συλλογιστεί για τις αποφάσεις που λαμβάνει.Καθώς το μέλλον μας φτιάχνεται με τις επιλογές που ορίζουμε.