Αισιόδοξοι οι Ελλήνες CEOs για την οικονομία και τις επιχειρήσεις

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Σημαντική βελτίωση του γενικού δείκτη οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), που διαμορφώθηκε στις 156 μονάδες, δείχνει η τριμηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.340 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην συνεχιζόμενη επιβράδυνση της ύφεσης, γεγονός που οδηγεί την ελληνική οικονομία όλο και πιο κοντά στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και στην εκφρασμένη θέληση των υπεύθυνων διαμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας, που εμποδίζουν τη λειτουργία των αγορών και στερούν την οικονομία από προωθητικές δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την αναπτυξιακή της πορεία.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 24/03/2014 έως 07/04/2014, δείχνει βελτίωση του οικονομικού κλίματος έναντι του προηγούμενου τριμήνου σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current Status Index) διαμορφώθηκε στις 142 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών αυξήθηκε στις 170 μονάδες.

Αναλυτικά, οι επιμέρους δείκτες καταγράφουν τις παρακάτω εξελίξεις για το 1ο τρίμηνο του 2014:

– Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας σημείωσε σημαντική άνοδο και διαμορφώθηκε στις 234 μονάδες έναντι 195 το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ποσοστό των CEOs που θεωρούν ότι βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση της χώρας έναντι του περασμένου έτους αυξήθηκε σε 55% έναντι 32% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παράλληλα μειώθηκε σε 12% (έναντι 28% το προηγούμενο τρίμηνο) το ποσοστό των CEOs που πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε.

Το 65% των CEOs εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη το επόμενο έτος. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 229 μονάδες έναντι 205 το προηγούμενο τρίμηνο. Περισσότερο αισιόδοξοι έναντι των λοιπών μεγεθών εμφανίζονται οι CEOs των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, το 81% των οποίων θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί το επόμενο έτος.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com