Πιο δημιουργικοί οι εργαζόμενοι όταν ακούν μουσική

    Από: Startup Team

Πηγή Deasy.gr

Αναμενόμενο σε ένα βαθμό θα πεις αλλά άλλο να το περιμένεις και άλλο να στο επιβεβαιώνουν και οι έρευνες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Spotify, το άκουσμα μουσικής στο χώρο εργασίας οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους εργαζομένους και ενισχύει το ηθικό και τη δημιουργικότητα στο γραφείο.

Η συνεργαζόμενη με το Spotify με την Dr. Anneli Haake, ειδική στη μουσική στο χώρο εργασίας, της οποίας η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εκατοντάδες γραφεία και έδειξε ότι η μουσική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος και να βελτιώσει τη συγκέντρωση, υποστηρίζει ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των εργαζομένων πιστεύουν ότι η μουσική τους βοηθά να κυλήσει γρηγορότερα η μέρα, ενώ το ένα πέμπτο (20%) πιστεύουν ότι ακούγοντας μουσική χειρίζονται καλύτερα τη «βαρετή» δουλειά.

Εκτός από το γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η μουσική τους κάνει πιο παραγωγικούς στην εργασία, το 16% αυτών παραδέχονται ότι ακούν μουσική για να ηρεμούν τους συναδέλφους τους. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα (10%) κρίνει τον συνάδελφό του με βάση τις μουσικές του επιλογές.

Η έρευνα του Spotify, αποκάλυψε ακόμα ότι το πιο δημοφιλές είδος μουσικής στο χώρο εργασίας είναι η pop/chart μουσική, με πάνω από το ένα τρίτο (34%) να το επιλέγουν, και ακολουθεί η Rock (29%) .

Οι κορυφαίες playlists από το Spotify και την Dr. Haake για να ταιριάζουν με την διάθεσή σας περιλαμβάνουν:

Διαβάστε Περισσότερα στο Deasy.gr