Τον Απρίλιο το Open Public Data Hackathon

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διοργανώνει τον Απρίλιο το «Open Public Data Hackathon», καλώντας επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες, δημοσίους υπαλλήλους, φοιτητές και μαθητές, να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης δημόσιων δεδομένων.

Το «Open Public Data Hackathon» εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της στρατηγικής για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση και της συμμετοχής της χώρας μας στη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών – Open Government Partnership, που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια Ανοικτή, Διαφανή και Συμμετοχική Δημόσια Διοίκηση.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ανοικτά δημόσια δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί και διατίθενται διαδικτυακά στο data.gov.gr, προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην παραγωγή και τη μεταφορά γνώσης.

Transforming Information into Business: Αυτό είναι το μήνυμα του διαγωνισμού «Open Public Data Hackathon», που φιλοδοξεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των πολιτών, στη βάση της καινοτομίας και τη δημιουργικότητας με την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων καινοτομιών.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr