Έπεσε η αυλαία στα ΕΒΓΕ 2014

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Είτε πρόκειται για λογότυπο, εικονογράφηση βιβλίου, σχεδιασμό συσκευασίας ή ιστοσελίδα και σχεδιασμό app, τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης στόχο τους έχουν την αναγνώριση και επιβράβευση των καλύτερων έργων της εγχώριας παραγωγής οπτικής επικοινωνίας.

Η αυλαία για τη φετινή διοργάνωση έπεσε χθες, Πέμπτη 10/5 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την τελετή απονομής, που παρουσίασε το ντουέτο Λυδία Παπαϊωάννου – Θοδωρής Τσεκούρας.

Για τους αριθμούς, αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τα ΕΒΓΕ είδαν μια αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών, της τάξης του 14%, σε σχέση με πέρυσι. Από τις 1129 συνολικά συμμετοχές, 29 τιμήθηκαν με ΕΒΓΕ και 62 με επαίνους. Συνολικά βραβεύθηκαν 55 διαφορετικά ονόματα (δημιουργικά γραφεία, εικονογράφοι, διαφημιστικές εταιρείες και web designers).

Τα Χρυσά Βραβεία των κριτικών επιτροπών απονεμήθηκαν στους : Θαλάσσιο Κόσμο (Mousegraphics) για τη γραφιστική, Filppy Floppy Jungle Animals (Σοφία Τουλιάτου) για την εικονογράφηση και www.entec.biz/contractors (Bric-à-brac studio) για τις ψηφιακές εφαρμογές.

Το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ για το 2014 κέρδισε το γραφείο ΜΝΡ, ενώ με το ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς (το οποίο απονέμει το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών) τιμήθηκε ο Αιμίλιος Καλιακάτσος.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com