Η Ελλάδα στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, ενώ η επόμενη διοργάνωση έχει οριστεί για το διάστημα 16-25 Ιανουαρίου. Τους Έλληνες Εκθέτες επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Δημήτριος Μελάς, ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Ανάπτυξης και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κ. Hans Joachim Fuchtel, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Dr. Hans-Peter Friedrich, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Αγροτών, κ. Joachim Rukwied, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Βιομηχανιών Τροφίμων, κ. Jürgen Abraham, ο Δήμαρχος του Βερολίνου, κ. Klaus Wowereit, καθώς και η διοίκηση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου.

Την ομαδική συμμετοχή υποστήριξαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο ΕΟΤ και ο Όμιλος Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Με 1.650 εκθέτες από 70 χώρες, με την παρουσία 70 Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης από όλο τον κόσμο και με εκθεσιακή επιφάνεια 124.000 τετραγωνικών μέτρων, η 79η Διεθνής Πράσινη Εβδομάδα σημείωσε το 2014 τη μεγαλύτερη επιτυχία, από την έναρξή της το 1926, μέχρι και σήμερα. Συνολικά στο εκθεσιακό αυτό γεγονός παρευρέθησαν περισσότεροι από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάνω από 100.000 ήταν επαγγελματίες.

Πέρα από το εκθεσιακό κομμάτι, 900 ενδιαφερόμενοι έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στα workshops, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η παρουσία των 5.120 εκπροσώπων ΜΜΕ από 71 χώρες φρόντισε για τη μετάδοση των σημαντικότερων δρώμενων της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Τα επίπεδα κατανάλωσης ήταν μεγαλύτερα σε σχέση με το 2013. 114€ έφτασε η κατά κεφαλήν κατανάλωση (το 2013 ήταν 113€), με αποτέλεσμα οι εκθέτες να συγκεντρώσουν συνολικά 47 εκατομμύρια ευρώ. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν την Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου ως το κορυφαίο γεγονός του κλάδου, το οποίο δεν προσελκύει μόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων τροφίμων, που θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και πάνω από 200 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr