Η Startup που δίνει τρεις μέρες ρεπό κάθε εβδομάδα!

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Είστε από τους τυχερούς που θα έχουν ελεύθερο 3ήμερο και μετράτε αντίστροφα το χρόνο για την πασχαλινή ραστώνη; Δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πολύ πιο τυχεροί από εσάς, που έχουν κάθε εβδομάδα «γιορτή», είναι δεν είναι Πάσχα

Στη Treehouse -μία αμερικανική startup με έδρα το Ορλάντο, που λειτουργεί ως διαδραστική εκπαιδευτική πλατφόρμα για την κατασκευή ιστοσελίδων και mobile apps- οι συνολικά 75 εργαζόμενοι, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο, δουλεύουν κανονικά μεν 8ωρο, πλην όμως από Δευτέρα έως Πέμπτη. Και κάθε, μα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχουν ρεπό, χωρίς αυτό να επηρεάζει στο ελάχιστο την εργασιακή τους σχέση!

Πρόκειται όμως για μία μόνον από τις ιδιαιτερότητες που κάνουν την εταιρία του 36χρονου Ράιαν Κάρσον να ξεχωρίζει. Στην Treehouse έχουν καταργηθεί πλέον οι managers! Και οι δουλειές πάνε «ρολόι»…

Στην ιστοσελίδα της Treehouse υπάρχουν πάνω από 70.000 καταγεγραμμένοι πελάτες-χρήστες. Μόλις τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, τα εταιρικά κέρδη της «ανθίζουν», φθάνοντας αισίως τα 8 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Παρά δε τις… ιδιαιτερότητές της, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τα κεφάλαια μεγαλοεπενδυτών, όπως του Κέβιν Ρόουζ, του Ράιντ Χόφμαν, του Χαμάθ Παλιχαπιτίγια και του Μαρκ Σούστερ.

Όμως τα πραγματικά οφέλη, εξηγεί ο Ράιαν, είναι αυτά που είναι ορατά στην γραφεία της Treehouse, στις μόλις 4 ημέρες την εβδομάδα που το προσωπικό δουλεύει.

Πρώτον, γιατί οι μοναδικές συνθήκες εργασίας τραβούν…. «σαν τις μέλισσες» μερικά από τα πιο δυνατά «μυαλά» στο web design, κάνοντας την εταιρία του να φαντάζει σε πολλούς ως μία καλύτερη επαγγελματική ευκαιρία από την απασχόληση π.χ. στο Facebook ή στο Twitter.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com