Σε ελληνικά «μυαλά» επενδύει τώρα η ΙΒΜ

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας επενδύει ένας ακόμη κολοσσός από τον χώρο της πληροφορικής, καθώς η ΙΒΜ ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός κέντρου εξειδίκευσης (center of competence) στον τομέα της ανάλυσης μεγάλου όγκου επιχειρησιακών δεδομένων (big data και business analytics).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες προσλήψεις για τη στελέχωση του συγκεκριμένου κέντρου έχουν ήδη γίνει, καθώς η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του είναι η 1η Μαΐου. Πάντως, η ΙΒΜ αποφεύγει να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων στο κέντρο υποστηρίζοντας πως θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα υπάρχει για τις υπηρεσίες του κέντρου από πελάτες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και θέλουν να υλοποιήσουν λύσεις big data και business analytics και γι’ αυτό τον λόγο θα προσφεύγουν στην αμερικανική εταιρεία. Η ΙΒΜ έχει ήδη υλοποιήσει έργα στον χώρο των big data και business analytics στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα σχετικό έργο στην Alpha Bank.

Η δημιουργία του κέντρου ήταν πάντως ένα από τα θέματα που είχαν συζητήσει τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΙΒΜ, Τζίνι Ρομέτι, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr