Η Microsoft Ελλάς για την προστασία προσωπικών δεδομένων

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Στο πλαίσιο της χορηγίας της Microsoft Ελλάς στην Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπό την αιγίδα αυτής, πραγματοποιήθηκε στις 16/4, η εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο: «Νέος Προτεινόμενος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Online Υπηρεσίες: μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η παρουσίαση των βασικών αλλαγών που θα επιφέρει o προτεινόμενος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τόσο στους πολίτες, όσο και  στις επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.

Το κοινό υποδέχθηκαν η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς και ο κος Δημήτριος Καραμήτσος- Τζιράς, Επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς σημείωσε πως για τη Microsoft η αναζήτηση κανόνων ασφαλούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων που να απαντούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος αποτελεί πάγια προτεραιότητα. Ακόμα επισήμανε ότι η Microsoft έχει βάλει στόχο να είναι σταθερά ο πάροχος υπηρεσιών cloud που μπορούν να εμπιστεύονται οι πολίτες με γνώμονα την ασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια.

Ο κος Δημήτριος Καραμήτσος- Τζιράς κατά την ομιλία του ανέφερε: «Θέλω να σας καλωσορίσω στην έδρα της Ελληνικής Προεδρίας, το τεχνολογικά ανακαινισμένο και αισθητικά αναβαμισμένο Ζάππειο Μέγαρο. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας, την Microsoft Hellas, Μεγάλο Χορηγό της Προεδρίας, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην προσπάθειά μας να προβάλουμε προς τα έξω την καλύτερη δυνατή εικόνα για τη χώρα και την Ελληνική Προεδρία. Οι τεχνολογικές απαιτήσεις που προέκυψαν από την ανάληψη της Προεδρίας ήταν πολύ υψηλές, και μόνο μια εταιρεία-ηγέτις του χώρου θα μπορούσε να αναλάβει να παράσχει τη λογισμική υποστήριξη που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της. Ωστόσο, η Microsoft δεν αρκέστηκε σε αυτό. Βασικό μέλημα της Microsoft και πρωταρχικός στόχος της χορηγίας της ήταν εξ αρχής και η μεταφορά τεχνογνωσίας για έναν εκσυγχρονισμένο δημόσιο τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, και με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση γύρω από ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό του Νέου Προτεινόμενου Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και τις Online Υπηρεσίες, η Microsoft διοργάνωσε και τη σημερινή εκδήλωση».

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr