Το ΕΒΕΠ εγκαινίασε την Επιχειρηματική Λέσχη του

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τα εγκαίνια της Επιχειρηματικής Λέσχης του, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ.

«Πρόκειται για μια σύζευξη δυο γενεών, της νέας γενιάς επιχειρηματιών με τους «γερουσιαστές» της επιχειρηματικότητας του Πειραιά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς., κ. Β. Κορκίδης και συνεχίζοντας, ανέφερε πως «στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Επιμελητηρίου μας για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη του και της επιθυμίας σύνδεσης της εκπαίδευσης και της απασχόλησης με τη δημιουργία ενός κόμβου νεανικής επιχειρηματικότητας, σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε την Επιχειρηματική Λέσχη του Ε.Β.Ε.Π».

«Σκοπός του εν λόγω εντευκτηρίου – εν δυνάμει μέλη του οποίου λογίζονται όλες οι επιχειρήσεις του Ε.Β.Ε.Π. – είναι η παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες και ειδικότερα στους νέους, που δεν διαθέτουν ακόμα επαγγελματική στέγη, να πραγματοποιούν συναντήσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις, να υποδέχονται ολιγομελείς εμπορικές αποστολές και, όλα τα παραπάνω, σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου μας που διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο και γενικά την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη» συμπλήρωσε ο κ. Β. Κορκίδης. «Το όνειρο του αείμνηστου Πρόεδρου και μέντορά μας, Γεώργιου Κασιμάτη, για τη δημιουργία της Επιχειρηματικής Λέσχης, έγινε πραγματικότητα», ολοκλήρωσε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκης, υπογράμμισε πως «το Ε.Β.Ε.Π. προχωρεί σε καινοτόμες δραστηριότητες που υποστηρίζουν στην πράξη το θεσμό των Επιμελητηρίων. Η Επιχειρηματική Λέσχη βοηθά τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν στο στίβο της επιχειρηματικότητας».
Για την αναγκαιότητα διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, «στοχεύοντας μέχρι το 2020, τουλάχιστον το 30% των νέων να έχει παρακολουθήσει το Εθνικό Σχέδιο Μαθητείας». Eπίσης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ι. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «το 2014 είναι το έτος επιστροφής της οικονομίας μας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης, αφού τα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έγιναν πλέον δίδυμα πλεονάσματα».

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr