Οι Σκωτσέζοι έχουν τη δική τους ελληνική Agora!

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Ένα ελληνικό startup που τροφοδοτεί τη σκωτσέζικη αγορά με ελληνικά προϊόντα έκανε την εμφάνισή του και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, έχει εξελιχθεί σε ένα επιτυχημένο και σταδιακά αναπτυσσόμενο online shop. Το διαδικτυακό μαγαζί «Agora» έχει ως βάση την Γλασκόβη, αλλά τα πακέτα με τα ελληνικά φαγητά και ποτά διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες χιλιόμετρα, αφού περνούν μέσα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σκωτία, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ουαλία! Η ιδέα ανήκει σε δύο Έλληνες, μόνιμους κατοίκους Σκωτίας, τον Μιχάλη και τη Χριστίνα, οι οποίοι καθώς σπούδαζαν στη Σκωτία διαπίστωσαν την απουσία αυθεντικών ελληνικών προϊόντων στην τοπική αγορά.

Έτσι σκέφτηκαν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν οι ίδιοι να καλύψουν το κενό με την εισαγωγή και ταυτοχρόνως προώθηση της ελληνικής κουζίνας σε έναν λαό που δεν φημίζεται και τόσο για τις γαστρονομικές του επιδόσεις.

Ελληνικό μέλι, βότανα, ελιές, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, τσίπουρο, όσπρια και ζυμαρικά αποκτούν πλέον τη δική τους θέση στην κουζίνα των Άγγλων. Μην ξεχνάτε πως και ο πασίγνωστος τηλεοπτικός σεφ Jamie Oliver, ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση και φανατικό κοινό στην Αγγλία χρησιμοποιεί πολλές φορές ελληνικά προϊόντα κατά την παρασκευή των γευμάτων του.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com