Εγκαίνια για το Μουσείο Καινοτομίας της Samsung

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Η Samsung Electronics Co., Ltd. εγκαινίασε το Μουσείο Καινοτομίας ‘Samsung Innovation Museum’ (S/I/M), που ως στόχο έχει την εξερεύνηση του παρελθόντος, το παρόντος και του μέλλοντος της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών. Στο Μουσείο Καινοτομίας της Samsung, που βρίσκεται στην πόλη Suwon της Κορέας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την πλούσια ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών, από τις πρώτες ηλεκτρονικές ανακαλύψεις των Michael Faraday, Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και να πάρουν μία γεύση από το μέλλον με τις καινοτομίες που θα ακολουθήσουν.

Το πενταόροφο Μουσείο, έκτασης 10.950 τ.μ., χωρίζεται σε τρεις εκθεσιακούς χώρους που παρουσιάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών. Στις Αίθουσες 1 και 2, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για περισσότερα από 150 ιστορικά αντικείμενα, ενώ στην Αίθουσα 3 παρουσιάζεται το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας.

Αίθουσα 1: Η εποχή των Εφευρετών

Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζεται η ιστορία των πρώτων ανακαλύψεων μεταξύ του 18ου και 20ου αιώνα. Η αίθουσα χωρίζεται σε πέντε τμήματα: Ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας, του φωτισμού, των τηλεπικοινωνιών, των οικιακών συσκευών και του ραδιοφώνου. Σε αυτήν την αίθουσα παρουσιάζονται και οι εφευρέσεις των Michael Faraday,Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και τα παρακάτω πρωτότυπα μοντέλα:

•Η φιάλη του Leyden του Pieter van Musschenbroek, 1745
•Ο ασύρματος τηλέγραφος “Maggie” του Guglielmo Marconi, 1896
•Ο αρχικός λαμπτήρας πυρακτώσεως του Thomas Edison, περίπου το 1900
•Το ηλεκτρικό πλυντήριο Maytag νούμερο 45, 1911
•Το ψυγείο της GE Monitor Top, 1929

Στην αίθουσα παρουσιάζεται, επίσης, εκτενώς η ιστορία εταιρειών που υπήρξαν πρωτοπόρες στη βιομηχανία, όπως της Siemens (1847), τηςAT&T (1885), της Philips (1891), της GE (1892) και της NEC (1899)

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr