Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2014

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Μόλις δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας, στην οποία 5.000 νέοι από όλη την Ευρώπη, θα συναντηθούν στο Στρασβούργο με στόχο να συζητήσουν για τις ιδέες τους με επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ταυτόχρονα θα συναντήσουν τους νικητές του περσινού διαγωνισμού για το Βραβείο του Καρλομάγνου.

Το Βραβείο του Καρλομάγνου απονέμεται από το ΕΚ τα τελευταία πέντε χρόνια σε δημιουργικές ιδέες νέων Ευρωπαίων. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, του Άαχεν, έχει σκοπό την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ταυτότητας ενώ αποτελεί και πηγή έμπνευσης για νέους ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα βραβεία κυμαίνονται μεταξύ 2.000€ και 5.000€.

Το 2014 ο διαγωνισμός στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετοχές έφτασαν τις 370. Οι νικητές θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας, οι περσινοί νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου θα λάβουν μέρος στη συζήτηση με θέμα την Ευρώπη του 2020 αλλά και τη σημασία της ύπαρξης διαλόγου με πολίτες άλλων γενεών. Επίσης, θα παρουσιάσουν τις ιδέες με τις οποίες κατάφεραν να κερδίσουν τον διαγωνισμό.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr