Πηγή businessnews.gr
202 εκατομμύρια άνεργοι υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, το 34% των εργοδοτών αδυνατούν να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2020, θα υπάρχουν 38-40 εκατ. λιγότερων εργαζομένων αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με τις ανάγκες των εργοδοτών, ενώ 90-95 εκατ. εργαζόμενοι θα διαθέτουν χαμηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων από ό,τι χρειάζονται οι εργοδότες.
Τα στοιχεία αυτά, ανέφερε η Charlotte Harding, επικεφαλής του επιστημονικού ινστιτούτου της Mercer για την ανάπτυξη των ταλέντων, σε εσπερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με την Better Future, εκπρόσωπο της Mercer στην Ελλάδα. Η εσπερίδα είχε θέμα την ανάπτυξη των ταλέντων ως ισχυρού εργαλείου για την παγκόσμια ανάπτυξη (Talent Rising: High impact accelerators to global growth). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από την κ. Harding, τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε 122 χώρες από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε συνεργασία με τη Mercer, και τα οποία αφορούσαν και την Ελλάδα.
Η έρευνα για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο επιδίωξε να συγκρίνει τις επιδόσεις σε όλες τις χώρες και να εντοπίσει εκείνες που αξιοποιούν μακροπρόθεσμα το δυναμικό του εργατικού δυναμικού τους. Χρησιμοποιεί τέσσερις πυλώνες για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο που είναι η Εκπαίδευση, η Υγεία και Ευεξία, το Εργατικό Δυναμικό & η Απασχόληση, και το Περιβάλλον (Enabling Environment).
Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr