Ο Έλληνας Gamer που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Πως είναι να ζεις παίζοντας video games σε παγκόσμιο επίπεδο; Τι είναι το LoL, πόσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι και πόσο δύσκολο είναι κάποιος να πληρώνεται παίζοντας βιντεοπαιχνίδια;

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κόσμος των video games έχει δικά του «Champions League» και «Final Four». Σε ένα από αυτά τους τελευταίους μήνες κατάφερε να ξεχωρίσει και ένας Έλληνας. Πριν μπούμε όμως στο «ψητό» καλό είναι να κάνουμε μία μικρή εισαγωγή για αυτόν τον άγνωστο σε πολλούς κόσμο.

Το League of Legends (γνωστό και με την συντομογραφία LoL) είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που λάνσαρε το 2009 η RIOT GAMES. Παίζεται με δύο ομάδες των πέντε παικτών, ο καθένας με συγκεκριμένο ρόλο, σε μια συγκεκριμένη πίστα (Summoners Rift) με στόχο της κάθε ομάδας να πρέπει να φτάσει στην βάση της αντίπαλης ομάδας και να την καταστρέψει για να κατακτήσει την νίκη.

Το παιχνίδι έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα σχετικά με το παιχνίδι. Τον περασμένο Ιανουάριο, το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε πως οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του παιχνιδιού φτάνουν τα 67 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ καθημερινά περισσότεροι από 27 εκατομμύρια παίκτες θα παίξουν έστω ένα παιχνίδι, διάρκειας 20-50 λεπτών περίπου. Μέχρι το 2015 μάλιστα οι ενεργοί παίκτες, αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια!

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com