Έναρξη του προγράμματος Erasmus+ στο Λονδίνο

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας και ο βουλευτής Matthew Hancock, υπουργός Επαγγελματικών Προσόντων και Επιχειρήσεων, θα εγκαινιάσουν τη Δευτέρα, 28 Απριλίου, στο Λονδίνο το Erasmus+, το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Το Erasmus+ έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη επταετία, δηλαδή 40% μεγαλύτερο από τα προηγούμενα προγράμματα. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει υποτροφίες σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα για να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα ή να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό, ώστε να αυξήσουν τις δεξιότητες και την απασχολησιμότητά τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν 250 000 σπουδαστές, μαθητευόμενοι, καθηγητές και προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της νεολαίας αναμένεται να ωφεληθούν από επιχορηγήσεις του προγράμματος Erasmus+ από τώρα έως το 2020. Η εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος στο Λονδίνο θα λάβει χώρα στην έδρα του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο θα διαχειριστεί και το πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με ειδικούς της εκπαίδευσης από την Ecorys που έχουν ως βάση το Μπέρμιγχαμ.

«Η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της Ευρώπης και των νέων μας. Η διεθνής εμπειρία που αποκτάται μέσω του Erasmus+ ενισχύει τις δεξιότητες και την απασχολησιμότητα. Το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε η Ευρώπη να προσελκύσει τους καλύτερους του κόσμου και να μπορέσει να προσφέρει περισσότερες θέσεις απασχόλησης και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα των κυριότερων πλεονεκτημάτων που προσφέρει στη Βρετανία η συμμετοχή της στην ΕΕ — και ιδίως για τους νέους, που αναζητούν επιπλέον δεξιότητες οι οποίες μπορούν να τους κάνουν να ξεχωρίσουν στη σημερινή δύσκολη αγορά εργασίας» δήλωσε η επίτροπος Βασιλείου.

Το Erasmus+ περιλαμβάνει και αξιοποιεί την επιτυχία των προηγούμενων προγραμμάτων «Erasmus» και «Leonardo da Vinci», αλλά έχει ευρύτερο πεδίο εφαρμογής. Εκτός από την ενίσχυση του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών πανεπιστημίου, προσφέρει επίσης περισσότερες ευκαιρίες στους ασκούμενους και τους μαθητευόμενους νέους να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό.

Ποιος ωφελείται από το Erasmus+ στην Ευρώπη;

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr