9ος Τελικός Ελλάδας Global Management Challenge

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Μια γεμάτη μέρα προκλήσεων, αγωνίας, ανταγωνισμού και υγιούς επιχειρηματικού διαγωνισμού έζησαν την Δευτερα οι 8 φιναλίστ ομάδες του Τελικού του μεγαλύτερου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Global Management Challenge που διεξάγεται στη χώρα μας για 9η συνεχή χρονιά.

Στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy διαγωνίστηκαν ταυτόχρονα οι 32 Έλληνες φοιτητές του Τελικού σε σύνολο 1.165 φοιτητών από όλη τη χώρα που έλαβαν μέρος στο φετινό Διαγωνισμό. Για μία ακόμη φορά, οι ομάδες μέσα από 10 ώρες διαγωνιστικής εμπειρίας, ανέλαβαν το ρόλο του Manager της δικής τους εικονικής επιχείρησης, χτίζοντας τη στρατηγική τους και επιλέγοντας μέσα από λειτουργικές αποφάσεις 5 εικονικών τριμήνων την πορεία της επιχείρησής τους.

Η αγωνία κορυφώνεται για τη νικήτρια ομάδα που θα λάβει το πολύτιμο εισιτήριο εκπροσώπησης της χώρας μας στο Διεθνή Τελικό στο Σότσι της Ρωσίας, καθώς η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αποκλειστικά την Τετάρτη 30 Απριλίου στην Εκδήλωση Βραβεύσεων που θα διεξαχθεί προς τιμήν των νικητών. Στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς», θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη οι φιναλίστ, οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων και του ευρύτερου ακαδημαϊκού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν έμπρακτα το Διαγωνισμό.

Αναμένουμε με αγωνία την ανάδειξη των νικητών Ελλάδας που θα ταξιδέψουν το Σεπτέμβριο του 2014 στη Ρωσία, για να διεκδικήσουν μία διάκριση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες φοιτητών του κόσμου.

Στον 9ο Τελικό Ελλάδας διαγωνίσθηκαν οι ομάδες Bonds, Ηeroics, MadMen, Finalists, Engineers, 440Hz, Innovators και Thesfato από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Οικονομικών Επιστημών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΑΤΕΙ Πάτρας, το ΑΤΕΙ Πειραιά, το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου, το Keele University, το Bocconi University και το HEC School of Management,.

9 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα!

Το Global Management Challenge είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής με τη συμμετοχή 40 χωρών και παρουσία 35 ετών. Είναι ο μοναδικός επιχειρηματικός διαγωνισμός που φέρει την διαπίστευση του Ευρωπαϊκού Φορέα European Foundation for Management Development (EFMD) CEL for Technology Enhanced Learning. Στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
9 χρόνια Global Management Challenge στην Ελλάδα:

  • Δωρεάν συμμετοχή πάνω από 1.900 ομάδων φοιτητών στη μαγευτική εμπειρία του GMC στην Ελλάδα από το 2006.
  • 75 συνολικά είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποστηρίξει το GMC στην Ελλάδα.
  • Έχουν δοθεί 7 Υποτροφίες φοίτησης για το International ΜΒΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) & MBA TQM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) από το 2011.
  • Φέτος θα δοθούν 4 συνολικές υποτροφίες.
  • Στις 28 Απριλίου η διεξαγωγή του Τελικού Ελλάδος του φετινού Διαγωνισμού.
  • Συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στον Παγκόσμιο Τελικό στη Ρωσία όπου όλες οι ομάδες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους.
  • Το 2012 η Ελληνική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση στον Διεθνή Τελικό στην Ουκρανία.
  • Στο διαγωνισμό GMC διαγωνίζονται φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ της Ελλάδας: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Αθηνών, Δημοκρίτειο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Μακεδονίας, Πατρών, Πελοποννήσου, Πάντειο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ALBA, Deree College και τα ΑΤΕΙ: Αθήνας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πειραιά, Σερρών, Χαλκίδας.
  • Στο GMC Ελλάδας συμμετέχουν και ομάδες φοιτητών από την Κύπρο.
  • Παράλληλα έχουν λάβει μέρος Έλληνες φοιτητές από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού:
  • INSEAD, London School of Economics, Warwick Business School Aston School, HEC Business School, Imperial College Business School, Oxford Brookes University, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Brunel University, Cass Business School, City University, Edinburgh Business School,, King’s College , Rotterdam School of Management, Fudan University, Royal Holloway, SUNY University at Buffalo, University of Portsmouth, κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr