Ποιες επιχειρήσεις κατέκτησαν τα Ethos Sustainability Awards 2014

    Από: Startup Team

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδραστική εκδήλωση «Ethos Sustainability forum & awards 2014», η οποία κορυφώθηκε με την βράβευση 5 Ελληνικών επιτυχημένων επιχειρήσεων. Το Startup.gr ήταν εκεί.

Συγκεκριμένα νικητές στις 5 σχετικές κατηγορίες αναδείχτηκαν:

Βραβείο “Ethos Sustainability Award”:

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Βραβείο «Καλύτερης Καμπάνιας ΕΚΕ»:

WIND Ελλάς

Βραβείο «Κοινωνικής Επιχειρηματικής Καινοτομίας & Βιώσιμων Λύσεων»:

Gaea Products S.A.

Βραβείο «Μακροχρόνιας Συνεργασίας & Ενασχόλησης με την ΕΚΕ»:

COSMOTE

Βραβείο «Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις»:

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε κάθε κατηγορία υπήρχαν 3 φιναλίστ οι οποίοι αναδείχτηκαν μέσα από ψηφοφορία του κοινού. Τον τελικό νικητή για το κάθε βραβείο ανέδειξε η κριτική επιτροπή την οποία απάρτιζαν:

  • Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής
  • Παύλος Ευμορφίδης, Ιδρυτής & Πρόεδρος, COCO-MAT
  • Πέτρος Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος, Ίδρυμα Κόκκαλη
  • Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Γιάννης Πολίτης, Δημοσιογράφος & Πολιτικός Αναλυτής
  • Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος»
  • Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το κορυφαίο βραβείο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το “Ethos Sustainability Award”, κατέκτησε η Εθνική Τράπεζα, και ο Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας, Μιλτιάδης Σταθόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την παραλαβή του βραβείου ότι «η Εθνική Τράπεζα θα παραμείνει ελληνική και θα είναι κοντά στην πατρίδα».

Στο πλαίσιο του event, έγιναν αρκετές διαδραστικες «δοκιμασίες» για τους παρευρισκόμενους. Σε μια από αυτές, οι συμμετέχοντες χωριστήκαν σε 3 ομάδες, κάτσανε γύρω από τραπέζια, καταγράψανε επιχειρηματικούς στόχους και προτείνανε λύσεις. Ερωτήματα όπως: Γιατί είναι διαφορετική μια κοινότητα από ένα δίκτυο και πως μεγαλώνουμε το καθένα, έκαναν την εμφάνιση τους στις ομαδικές συζητήσεις.

Στη συνέχεια οι 3 ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και καθοδηγούνταν από τις «Hub Athens», «ΕΥ ΖΗΝ» και την Εθνική Τράπεζα, παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανό debate στο οποίο συμμετείχαν ο Χρήστος Διαμαντάκος, Υπεύθυνος Ηλεκτρονικού Marketing της Gaea και η Ευγενία Λιανού, Υπεύθυνη Διοίκησης Ολικής Ποιότητας της COCO-MAT. Τη συζήτηση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

«Να θυμηθούμε να κάνουμε όνειρα και να τα κυνηγάμε, κάτι το οποίο έχουμε ξεχάσει λόγω κρίσης» επεσήμανε στο πλαίσιο του debate η Ευγενία Λιανού. Ο Χρήστος Διαμαντάκος από την πλευρά του τόνισε πως «μπορούμε να παράγουμε ελληνικά προϊόντα τα οποία να είναι επιτυχημένα σε διεθνές επίπεδο». Παράλληλα, σημείωσε ότι το 82% του τζίρου της Gaea αυτή την περίοδο οφείλεται στις εξαγωγές σε πολλές χώρες του πλανήτη.