Άμεσα η υπηρεσία φραγής στα κλεμμένα κινητά

    Από: Startup Team

Πηγή Deasy.gr

Σε άμεση εφαρμογή τίθεται η δυνατότητα φραγής στα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Πρόκειται για ένα θέμα που ήταν γνωστό και πρακτικά περιμέναμε τη δημοσίευση της απόφασης για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με την απόφαση οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί, μετά από γραπτή αίτηση του κατόχου της συσκευής ο οποίος θα αναφέρει τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει. Αυτό προϋποθέτει ο χρήστης να γνωρίζει το μοναδικό κωδικό της συσκευής του, τον οποίο μπορεί πολύ εύκολα να βρει πληκτρολογώντας *#06# και να τον διατηρήσει κάπου.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε κανένα ελληνικό δίκτυο αλλά και σε ορισμένα δίκτυα του εξωτερικού μετά από αίτημα του παρόχου.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, όπως προβλέπεται στην απόφαση, θα τηρούν λίστες με τους αριθμούς IMEI των κλεμμένων συσκευών για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά ο κανονισμός.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα των εταιρειών πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση του χρήστη, ο οποίος δήλωσε νομίμως την κλοπή της συσκευής του, εκτός και αν ο Κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος είτε αν συνδέεται με περισσότερους από 4 τηλεφωνικούς αριθμούς τουλάχιστον σε ένα από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο Deasy.gr