Το Nearby Friends του Facebook εξελίσσει την επικοινωνία

    Από: Startup Team

Πηγή suit.gr

Μέχρι τώρα το Facebook παρακινούσε τους χρήστες να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους, τις ταινίες που παρακολουθούν, τα τελευταία γεγονότα της καθημερινότητας τους, ακόμα και την τοποθεσία που βρίσκονται. Κι αφού βρήκε σε όλα αυτά ανταπόκριση, αποφάσισε να τους δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουν σε live streaming την ίδια τη μετακίνησή τους.

Το Nearby Friends είναι στην ουσία η εξέλιξη του check in. Ο χρήστης δεν χρειάζεται πια να ποστάρει την τοποθεσία του, αλλά αντί αυτού η συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία θα είναι κομμάτι του mobile app του Facebook, θα ενημερώνει τους φίλους του για την ακριβή του θέση ανά πάσα στιγμή. H επιλογή αυτή θα είναι προαιρετική.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του, το Nearby Friends έχει σαν στόχο να ενώσει τα άτομα, να κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία με τους φίλους τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίζουν με ποιους από αυτούς βρίσκονται κοντά και να επιλέξουν ποιοι θα δουν την τοποθεσία τους, χωρίς να είναι εφικτό να την κοινοποιήσουν δημόσια. Αρκετά σημαντικό, επίσης, όσον αφορά την ιδιωτικότητα του χρήστη, είναι ότι σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τους άλλους δεν θα προσδιορίζεται επακριβώς η γεωγραφική θέση, διατηρώντας λίγο τα προσχήματα και προλαβαίνοντας τους επικριτές.

Η εφαρμογή έχει εξελιχθεί αρκετά από την αρχική της μορφή, η οποία κούραζε με τις συνεχείς ενημερώσεις και υπενθυμίσεις, καθώς η πλειοψηφία των εφαρμογών του Facebook προσαρμόζεται στον χρήστη όσο τον «μαθαίνει» μέσα από τη λειτουργία της. Ο Andrea Vaccari, product manager της εφαρμογής θεωρεί πως «μετά από δύο χρόνια πειραματισμού στους εργαζόμενους του Facebook, το Nearby Friends είναι έτοιμο να βγει στα χέρια του κόσμου και είμαστε περίεργοι για τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσει».

Διαβάστε Περισσότερα στο suit.gr