”Παιδικές αναμνήσεις στην άμμο” ή ”Sandbox”: Tο παγκόσμιο νεανικό δίκτυο του αύριο!

    Από: Startup Team

Το Σαββάτο 3 Μαϊου 2014, το Sandbox Athens μας καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «eggentergrowgo» μεταδίδοντάς μας ξεχωριστά μηνύματα για το νέο παγκόσμιο δίκτυο ανάπτυξης προσωπικοτήτων. Οι τρείς βασικοί Αmbassadorsof Athens Hub- Kωνσταντίνα Ζόρερ (Zoehrer), Κολοκούρη Εβίτα και ο Μάριος Κωνσταντινίδης– μας παρουσίασαν με   θετική ενέργεια και πάθος το μεγάλο όραμα!

Τι είναι το ‘’Sandbox’’

Ένα παγκόσμιο δίκτυο ανάπτυξης προσωπικοτήτων των ανθρώπων που γεννήθηκαν μεταξύ των 1980-2000 ήρθε για να ανατρέψει τα παγκόσμια δεδομένα στην ανάπτυξη νέων ιδεών, ανταλλαγής απόψεων και πραγματοποιήσιμων ονείρων μέσα σε μια κοινότητα με ταεξής στοιχεία:

  • 1000 μέλη
  • 86 εθνικότητες
  • 5 ήπειροι

Είναι πιο κατάλληλος κρίκος ο οποίος συνδέει πρωτοπόρους ανθρώπους διαφορετικών κλάδων ενδυναμώνοντας το τοπικό επίπεδο σε παγκόσμιο.   Επιχειρηματίες, πολιτικοί, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι με κοινωνικά καινοτόμες  ιδέες , αθλητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, μηχανικοί-μηχανολόγοι, ηγέτες επιχειρήσεων και story-tellers μοιράζονται ο καθένας την δική του ιδέα, ανησυχία, όνειρο και όλοι μαζί μετατρέπονται σε μια μεγάλη οικογένεια!

Προέλευση ονόματος και διαφοροποίηση από άλλες κοινότητες

Το όνομα του προήλθε από τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας, όταν όντας μικροί ακόμη παίζαμε ξέγνοιαστοι στην άμμο φτιάχνοντας κάστρα.  Οι σχέσεις φιλίας που είχαμε αναπτύξει με άλλα παιδιά και τα όνειρα που κάναμε για να αλλάξουμε τον κόσμο, έτσι και σήμερα με το Sandbox αυτό-βελτιωνόμαστε και χρησιμοποιούμε το πάθος, την διάθεση και την συλλογική μας προσπάθει για μία καλύτερη κοινωνία βασισμένη σε σχέσεις ειλικρίνειας και συνεργασίας.

Το μεγάλο πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλες κοινότητες, εκτός του ευρέως φάσματος των κλάδων με διαφορετικών ειδικοτήτων συμμετέχοντες  είναι ότι οι ίδιοι για να ενταχθούν επιλέγονται βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Αιτήσεις και κριτήρια επιλογής

Γενικότερα πρέπει, όσοι επιθυμούν να ενταχθούν, να είναι προσωπικότητες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αντίκτυπο στην κοινωνία   μέσω των πράξεών τους, να έχουν διαφοροποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα που δραστηριοποιούνται και να είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι σε αυτό.

Τα τρία βασικά κριτήρια επιλογής είναι τα εξής:

  1. Nα είναι κάτω των 30 ετών ( ακόμη και εάν περάσετε το ηλικιακό όριο δεν διαγράφεστε από την κοινότητα απλώς αλλάζει η  δική σας  πρόσβαση εξαιτίας των επιπρόσθετων υποχρεώσεών σας)
  2. Να θεωρεί τον εαυτό του αλλά και να είναι αρκετά περίεργος στο να αναζητά νέα στοιχεία και να ερευνά.
  3. Να έχει δείξει κάποιου είδους επιτυχία στον τομέα του ή έστω να είναι αρκετά συγκεντρωμένος και παθιασμένος με αυτό που κάνει.

Στην συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε βάση ποιών κριτηρίων και αξιών βασίζεται η τελική απόφαση όσων προκρίνονται.

Κριτήρια & Αξίες εν δυνάμει ‘’Sandboxers’’

  • Ηγεσία
  • Χαρακτήρας
  • Επιτεύγματα
  • Συμπλοκή (engagement)
  • Έμπνευση
  • Δίκτυο
  • Προσωπικό & Επαγγελματικό δυναμικό
  • Μετριοφροσύνη
  • Γενναιοδωρία
  • Νοημοσύνη
  • Ενσυναίσθηση
  • Αυτό-έκθεση σε κλειστό περιβάλλον
  • Τομέας δραστηριότητας
  • Γένος

Στάδια αίτησης

Stage 1 — Application

Ποιος είσαι ακριβώς και με τι ασχολείσαι

Stage 2 — ‘’WOW path’’

Δημιουργία ενός project βασισμένο στην δημιουργικότητα και την φαντασία

(μπορεί να μην συνδέεται απαραίτητα με τα προσωπικά ή επαγγελματικά μας ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά.)

Stage 3 – PersonalInterview

Προσωπική συνέντευξη στον αιτών/σα συζητώντας περαιτέρω τα ενδιαφέροντα, τα κίνητρα του και εάν αισθάνεται όντως έτοιμος για την τελική ένταξή του.

Οι αιτήσεις για το Athens Hubθα ανοίξουν στις 5 Μαϊου και για ένα μήνα θα έχετε τον χρόνο να δηλώσετε την συμμετοχή σας. To stage 2-Wow path, θα πραγματοποιηθεί 10 Ιούλιου και στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει η ανακοίνωση των επιτυχόντων.

Κλείνουμε την εποικοδομητική αυτή εμπειρία μας με ένα εμπνευσμένο και δημιουργικό βίντεο με την συμβολή μελών του πρωτοποριακού Sandbox community που αξίζει να το δείτε! vimeo.com/72690913

Υ.Γ: Περαιτέρω πληροφορίες θα βρείτε στην κεντρική ιστοσελίδα:  www.sandbox.is και στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook: Sandbox      και στο email: Athens@sandbox.is για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το Athens Hub.


Άρθρο από: Nicole-Savvina Kotronarou

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με μεταπτυχιακό στο Marketing στο ALBA Graduate Business School. Η εργασιακή της εμπειρία έχει επίκεντρο την επικοινωνία, το ψηφιακό marketing και το project management σε πολυεθνικές εταιρείες και digital agencies. Σήμερα, στο Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, δημιουργεί μαζί με νέους επιχειρηματίες, πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις που δίνουν νέα πνοή στην καθημερινότητά μας και αλλάζουν την Αθήνα. Στον ελεύθερό της χρόνο αποτυπώνει urban ιστορίες στο φωτογραφικό φακό, ανακαλύπτει νέα coffee spots, εξερευνά ελληνικούς αμπελώνες και δηλώνει ενθουσιώδης με τα ταξίδια, τη γαστρονομία και το pilates.