Filisia: Νικητής Early Entry Prize στο διαγωνισμό “Destination: Change. New Solutions for Greece”

    Από: Startup Team

Ανακοίνωση του νικητή Early Entry Prize στο διαγωνισμό “Destination: Change. New Solutions for Greece”

Η Ashoka, η Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Boehringer Ingelheim Ελλάς και η SAP Hellas ανακοίνωσαν το διαγωνισμό «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα» (Destination: Change. New Solutions for Greece), ένα online διαγωνισμό, στις 12 Μαρτίου, 2014, με σκοπό να εκπηγάσει και να τονιστεί με καταλυτικό τρόπο η καινοτομική κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα.

Ανακοινώνουμε, σήμερα, με μεγάλη χαρά το νικητή του Early Entry Prize (Βραβείο Πρόωρης Εισόδου) του διαγωνισμού: Filisia.

Αυτή η πρόταση έχει αξιολογηθεί με τα κριτήρια των Ashoka Changemakers  — καινοτομία, κοινωνικός αντίκτυπος, και επιχειρησιακή βιωσιμότητα — ως η καλύτερη πρόταση ανάμεσα σε συμμετοχές που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό πριν τις 11 Απριλίου 2014, που ήταν η καταλυτική ημερομηνία για το early-entry.

To Filisia δημιουργεί προσβάσιμες μουσικές και πολυμεσικές διεπαφές, που υποστηρίζουν τη διαδικασία αποκατάστασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η προθεσμία συμμετοχής είναι μέχρι τις 19 Μαΐου 2014. Τέσσερις συμμετοχές θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 40.000 €, μια εκ των οποίων, θα λάβει, επιπλέον, το λογισμικό SAP® Business One, με 3 άδειες χρήσης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2014.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό μπορούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα λύσεων, όπως κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, καινοτομίες για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις, και στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά.

Περισσότερες πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο www.changemakers.com/destinationchange.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε: ashokagreece @ ashoka.org

Ashoka

Η Ashoka είναι η μεγαλύτερη ένωση κοινωνικών επιχειρηματιών (Ashoka Fellows) διεθνώς, που συνεργάζεται με άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν αναπτύξει λύσεις  με στόχο τη συστημική επίλυση των πιο πιεστικών κοινωνικών προβλημάτων.

The Hellenic Initiative

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας με όραμα να κινητοποιήσει τους Έλληνες της διασποράς και τη φιλελληνική κοινότητα του εξωτερικού για να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην οικονομική ανάπτυξη.

Boehringer Ingelheim Hellas

Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Με έδρα το Ingelheim της Γερμανίας, δραστηριοποιείται παγκόσμια με 140 θυγατρικές και περισσότερους από 46.000 εργαζομένους.

John S. Latsis Public Benefit Foundation

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει στην ευθύνη του τη διαχείριση και υλοποίηση του κοινωφελούς έργου της οικογένειας Λάτση, συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς του Ιωάννη Σ. Λάτση. Η δράση του προσανατολίζεται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πρόνοιας, της επιστημονικής έρευνας και της ​ανάπτυξης υποδομών κοινής ωφέλειας​. Η προσπάθεια του είναι η αντιμετώπιση των χρηματοδοτούμενων φορέων ως συνεργατών, μέσα από την παροχή όχι μόνο της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και μιας διαρκούς υποστήριξης με στόχο τη δημιουργία συνεργιών έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αντίκτυπος.

SAP Hellas

Με έδρα το Walldorf της Γερμανίας, με σημεία σε περισσότερες από 130 χώρες, η SAP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο λογισμικό των επιχειρήσεων και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με λογισμικό. Η SAP Hellas ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1994 με στόχο  τη διάδοση του λογισμικού SAP στην Ελλάδα. Από τότε, έχουν γίνει περισσότερες από 1380 εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Τα γραφεία της SAP Hellas A.E   με έδρα την Αθήνα και τη Λευκωσία εξυπηρετούν την Ελλάδα και την Κύπρο, αντίστοιχα.