Η ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ “ heROIcs” ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ GLOBAL MANAGEMENT CHALLENGE

    Από: Startup Team

Η ομάδα φοιτητών “heROIcs, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Bocconi University και το HEC Paris, κατέκτησε την 1η θέση στον 9ο Τελικό Ελλάδας του διαγωνισμού επιχειρηματικής στρατηγικής, Global Management Challenge και θα διεκδικήσει τη νίκη ανάμεσα σε άλλες 35 χώρες στο Διεθνή Τελικό, τονΣεπτέμβριο του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας.

Χορηγοί του 9ου Διαγωνισμού Ελλάδας καθώς και της Ελληνικής αποστολής στο Διεθνή Τελικό είναι οι Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

O Τελικός Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy και ακολούθησε τελετή βράβευσης στις 30 Απριλίου στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς». Σε μια βραδιά αφιερωμένη στις 8 ομάδες Ελλήνων φοιτητών που διακρίθηκαν στον 9ο Διαγωνισμό Ελλάδας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του απαιτητικού και δυναμικού Τελικού Ελλάδας. Οι νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 1.165 νέους από 50 Πανεπιστήμια της χώρας και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση εικονικών επιχειρήσεων, να εργαστούν σε απαιτητικά επιχειρηματικά σενάρια και να λάβουν αποφάσεις για ποικίλα θέματα επιχειρηματικότητας, στρατηγικής και διοίκησης.

Την τελετή βραβεύσεων του 9ου διαγωνισμού Ελλάδας, που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Συμεών Κεδίκογλου και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κύριος Στέφανος Κομνηνός. Ο Υφυπουργός, κύριος Συμεών Κεδίκογλου, που βράβευσε τη νικήτρια ομάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο επιχειρηματικός διαγωνισμός Πανεπιστημίων διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τη χώρα μας και συγχαίροντας τη νικήτρια ομάδα τόνισε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τα καλύτερα μυαλά, πιστεύουμε σε εσάς, φτάνει και εσείς να πιστέψετε στον εαυτό σας. Και σύντομα θα έχουμε μία πατρίδα που αξίζει σε όλους». Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κύριος Στέφανος Κομνηνός τόνισε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που προωθεί ο διαγωνισμός, εκφράζοντας την ισχυρή τοποθέτηση ότι η απουσία αυτών των στοιχείων συνέτεινε στη σημερινή κρίση και οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας “θα βοηθήσουν την χώρα μας να βγει από την κρίση”.

Η κυρία Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων της Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα, εκπροσωπώντας την Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον, συνεχάρη τους διακριθέντες και τους μετέφερε την πεποίθηση ότι η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στο Διεθνή Τελικό, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Στην Coca-Cola πιστεύουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της χώρας μας. Γι’ αυτό στηρίζουμε πρωτοβουλίες νεανικής επιχειρηματικότητας που απελευθερώνουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό των νέων, όπως το  Global Management Challenge.»

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Ηλίας Τατσιόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος ΟΔΕ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κύριος Μιχάλης Σφακιανάκης, καθηγητές των διαγωνιζόμενων φοιτητών και εκπρόσωποι των εταιρειών υποστηρικτών του Global Management Challenge. Επιπλέον, εκπροσωπώντας το καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων των ομάδων GMC και τιμώντας τους διακριθέντες έδωσαν το παρόν οι επιχειρήσεις PwC, Ελληνικά Πετρέλαια, Johnson&Johnson, SONY Hellas, καθώς και εκπρόσωποι του νεανικού δικτύου της πρωτοβουλίας World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub.

Η βραδιά έκλεισε με τις ανακοινώσεις των ιδιαίτερα σημαντικών υποτροφιών που προσφέρει η εταιρία συμβούλων PwC, το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το MBA TQM του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους δυναμικούς φοιτητές του Global Management Challenge.

Ακολουθεί  η τελική κατάταξη των 8 ομάδων του 9ου Τελικού Ελλάδας GMC:


Κατάταξη Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστήμια
Νικήτρια Ομάδα heROIcs Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Bocconi University, HEC Paris
2η Θέση 440Hz Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
3η Θέση MadMen Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
4η Θέση Innovators Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
5η Θέση Finalists Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Keele University, Πάντειο Πανεπιστήμιο
6η Θέση Bonds Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, HEC School of Management
7η Θέση Engineers Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
8η Θέση Success

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, ΕΤΗ Zurich

 

Site διαγωνισμού: www.worldgmc.com/greece

Facebook: www.facebook.com/gmcgreece