George Lois: ο ζωντανός θρύλος των αμερικανικών media στη σκηνή του #TEDxThess14

    Από: Startup Team

Πηγή tedxthessaloniki.com

Ο ελληνικής καταγωγής George Lois γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1931. Θεωρείται ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση κι επιρροή στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας και της διαφήμισης τα τελευταία 50 χρόνια.

Γνωστός και ως ο εμπνευστής της Μεγάλης Ιδέας στη διαφήμιση, ο Lois υπήρξε πρωτεργάτης της Δημιουργικής Επανάστασης που συντελέστηκε στη διαφήμιση στην Αμερική τη δεκαετία του ’60. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, δημιούργησε μια σειρά από επαναστατικές διαφημιστικές καμπάνιες που συνδύαζαν σχεδιασμό υψηλού επιπέδου με εντυπωσιακές πωλήσεις. Μεταξύ άλλων σχεδίασε τις καμπάνιες ορισμένων από τα σημαντικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ όπως το Time, η USA Today (η οποία διασώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τη διακοπή κυκλοφορίας χάρη στην τηλεοπτική καμπάνια που επιμελήθηκε ο Lois), το MTV (η εκστρατεία για το οποίο, με γενικό τίτλο ‘I Want My MTV’ αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στο χώρο της διαφήμισης), το ESPN (η καμπάνια για το οποίο, με τη γενική ονομασία ‘In Your Face’, το μετέτρεψε αυθημερόν από ένα υπό κατάρρευση κανάλι στο πρότυπο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο παγκοσμίως), καθώς και αρκετών πολυεθνικών εταιρειών όπως η Xerox και η Tommy Hilfiger.

Παράλληλα ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού Esquire από το 1962 έως το 1972, μια θέση από την οποία με το έργο του άλλαξε την ιστορία του περιοδικού τύπου. Σε αυτό το διάστημα ο Lois σχεδίασε πολλά από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα όλων των εποχών για τα τεύχη του περιοδικού και από το 2008 τριάντα οκτώ από αυτά ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Ν. Υόρκης (MoMA), μετά από τη δωδεκάμηνης διάρκειας έκθεση με τίτλο: George Lois: The Esquire Covers @ MoMA.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ανέλαβε να σχεδιάσει τις προεκλογικές καμπάνιες τεσσάρων Αμερικανών γερουσιαστών, μεταξύ των οποίων και ο Ρόμπερτ Κένεντι.

– See more at: www.tedxthessaloniki.com/george-lois-tedxthess14/#sthash.85mUAfRN.dpuf

Διαβάστε Περισσότερα στο tedxthessaloniki.com