8 «θανάσιμες» συνήθειες που βλάπτουν την καριέρα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.kerdos.gr

Αναρωτιέστε γιατί δεν έχει εξελιχθεί η καριέρα σας όσο γρήγορα επιθυμείτε; Ή μήπως, γιατί σας παραβλέπουν συνεχώς όταν πρόκειται για κάποια προαγωγή, άυξηση ή ένα νέο project; 

Ίσως να έχετε υιοθετήσει κάποια από τις οκτώ «θανάσιμες», για την καριέρα σας, συνήθειες που αποκαλύπτει το US News & World Report:

1. Δεν γίνεται γνωστή η δουλειά σας

Μπορεί να είστε πολύ καλός σε ό,τι κάνετε και να μην το γνωρίζει κανείς γιατί, πολύ απλά, δεν έχετε εσείς οι ίδιοι φροντίσει να το μάθουν. Πρέπει να επικοινωνείτε στους ανωτέρους σας τις σημαντικές σας επιτυχίες και τις προσπάθειες σας.

2. Υιοθετείτε αμυντική στάση

Κανείς δεν θέλει να συνεργάζεται με κάποιον που δεν δέχεται κριτική και παρατηρήσεις για την δουλειά που κάνει. Η αμυντική στάση γίνεται εκνευριστική για τους συναδέλφους σας και σας περιθωροποιεί. Αντίθετα, όποιος δέχεται παρατηρήσεις για τον τρόπο που εκτελεί τα καθήκοντα του με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση, μπορεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να διορθώσει λάθη.

3. Γρήγορες και απερισκεπτες επιλογές

Είτε σπεύδετε να παραιτηθείτε για μια κουβέντα του διευθυντή σας, είτε εγκαταλείπετε την δουλειά σας για μια άλλη χωρίς να το σκεφτείτε σοβαρα, αυτού του τύπου οι γρήγορες αποφάσεις πιθανότατα βλάπτουν την καριέρα σας.

4. Δεν δείχνετε αρκετή αποφασιστικότητα

Όταν είστε πεπεισμένος πως π.χ. ένα project είναι καταδικασμένο να αποτύχει ή ότι αξίζετε μια αύξηση, πρέπει να βρίσκεται το θάρρος να υποστηρίξετε την γνώμη σας. Προσοχή όμως να μην γίνετε πιεστικοί και αντιεπαγγελματίες.

5. Εκφράζεστε με αρνητισμό

Αν συνεχώς παραπονιέστε, είναι σχεδόν βέβαιο πως δημιουργήτε κακό κλίμα στο χώρο της
δουλειάς σας και γίνεστε δυσάρεστος για τους γύρω σας. Το ίδιο ισχύει και για το
χιούμορ που διαποτίζεται από αρνητικά σχόλια και κακεντρέχεια.

6. Καταφεύγετε στο ψέμα

Τα ψέματα πλήτουν την αξιοπιστία σας, η οποία εύκολα καταστρέφεται και δύσκολα
επαναποκτάται. Αποφύγετε ακόμη και το μικρότερο ψέμα στη δουλειά.

7. Είστε αθεράπευτα ασυνεπής

Τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις σας όλες τις ώρες. Η αναντιστοιχία
εδώ, βλάπτει την καλή σας φήμη. Πρέπει να μπορούν να βασιστούν στα λόγια και τα έργα σας.
Οργανωθείτε λοιπόν και φροντίστε να είστε συνεπείς.

8. Δεν είστε φίλος της τεχνολογίας

Μπορεί να έχετε επαναπαυτεί σε ό,τι ξέρετε να κάνετε καλά και στις συνήθειες ετών όμως αν χρειάζεται να διατηρείτε ανοικτό μυαλό και δεκτικότητα για ένα πράγμα, αυτό είναι οι εξελίξεις της τεχνολογίας. Αν μείνετε πίσω, το πιθανότερο είναι να σας προσπεράσουν.