Σε λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Tη λειτουργία του ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας που έχει σαν στόχο να λειτουργήσει ως ένα ολοκληρωμένο εργαλείο «one stop shop» όπου ο επιχειρηματίας, νέος ή παλιός, μικρός ή μεγάλος, Έλληνας ή ξένος, μπορεί να αντλεί, αξιόπιστη πληροφόρηση για τον σχεδιασμό και τις ανάγκες του, αποτελώντας έτσι ένα νέο θεσμό επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης που ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων.

«Η Αθήνα που οραματιζόμαστε δεν είναι ουτοπία. Δεν θα έρθει με ευχολόγια. Χτίζεται με σχέδιο, στοχευμένες δράσεις και έργο», είπε σε ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΤΑΑ) για την παρουσίαση του κέντρου.

«Με ρεαλιστικούς στόχους, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και διασφαλισμένους πόρους, με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση προχωράμε στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας σε συνεργασία και συνέργεια με όλους τους επιχειρηματικούς και τοπικούς φορείς της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι το κέντρο στήριξης επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων αποτελεί μια πολύ σημαντική δομή στο σύνθετο πλέγμα στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης της καινοτομίας του δήμου.

Το Kέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κεντρικό μηχανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, ο οποίος θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, καθώς και στους υποψήφιους επενδυτές, με την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για το επιχειρηματικό περιβάλλον σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, θα υποστηρίξει τον δήμο τόσο στη χάραξη στρατηγικής όσο και στον συντονισμό του συνόλου των ενεργειών και δράσεών του στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο έργων και δράσεων που υλοποιεί ο δήμος -το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Έργο Αθήνα»- το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη της πρωτεύουσας ως πόλο προσέλκυσης επιχειρηματικότητας και γι’ αυτό χρηματοδοτεί δομές ανάπτυξης μέσω σημαντικών φορέων όπως, ο ΣΕΒ, το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με πάνω από 27 εκατ. ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠΑ. Ανάδοχος εταιρεία για τη δημιουργία του κέντρου είναι η ICAP Group of Companies.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com