Η Google παραμονεύει… για penalties

    Από: Startup Team

Πηγή suit.gr

Στην Google, oι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και απ’ ό,τι φαίνεται, η ομάδα του Matt Cutts είναι πολυάσχολη το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός εξάλλου από τα Google penalties που επιβλήθηκαν σε ελληνικά websites. Τα περισσότερα ελληνικά web & article directories έχασαν το pagerank και την όποια SEO αξία τους, και οι κατατάξεις στην Google αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Δύσκολες ημέρες για τους απανταχού SEO experts, ειδικά για εκείνους που κινούνται στην πιο «σκούρα» ζώνη του SEO.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, δεν είναι μόνο τα Ελληνικά websites και οι μικρότερες επιχειρήσεις που θα έπρεπε να ανησυχούν. Κάποτε υπήρχε το speculation στους κύκλους του SEO ότι αν το brand σου είναι πολύ γνωστό, τότε μπορείς να κινείσαι και σε περισσότερο “dark” ζώνες του SEO χωρίς συνέπειες. Με λίγα λόγια, αυτά που απαγόρευε η Google, «επιτρέπονταν κατ’εξαίρεση» σε μεγάλα και γνωστά brands. This is no longer the case. Η Google είναι δίκαιη με όλους.

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα το site της trivago UK το οποίο έχασε το 95% του search visibility μετά από Google penalty τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε Περισσότερα στο suit.gr