7ος Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας Ennovation 2014

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Το Εnnovation είναι διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για έβδομη χρονιά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (International Hellenic University-IHU), που υποστηρίζει το διαγωνισμό στη Βόρειο Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες, και το University of Nicosia, που υποστηρίζει το διαγωνισμό στην Κύπρο.

Ενεργή υποστήριξη στο διαγωνισμό παρέχουν επίσης το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένα δίκτυο 14 συνολικά Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση:

• Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες
• Την εξωστρέφεια
• Την ελληνική προστιθέμενη αξία
• Την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές
• Τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού εντάσσεται από το 2014 και μία νέα ροή προτάσεων που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και λύσεων, που έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα πολυετούς ή εξειδικευμένης έρευνας. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της ροής αυτής θα αξιολογηθούν και διακριθούν χωριστά από τις υπόλοιπες, σε συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr