Τι γυρεύουν οι Έλληνες επιχειρηματίες στο Ιράκ;

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Σε πόλο έλξης ελληνικών επενδύσεων έχει καταστεί τα τελευταία τρία χρόνια το Ιράκ. Οι Έλληνες επιχειρηματίες δράττονται των ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή αναλαμβάνοντας έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Κατασκευές, ενέργεια, μεταποίηση, υγεία και μεταφορές είναι μερικοί από τους κλάδους που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι βρίσκουν χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές – ή ακόμη και φοροαπαλλαγές- και ένα πιο ώριμο, σε σύγκριση με το παρελθόν, επενδυτικό περιβάλλον.

Ο Πρέσβης του Ιράκ στη χώρα μας Burhan Jaf , σε αποκλειστική συνέντευξή του στοfortunegreece.com μιλά για το Ιράκ του σήμερα, 11 χρόνια μετά την πτώση του Σαντάμ, για την οικονομική άνθιση και για τη στενή συνεργασία με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράκ στα επόμενα δέκα χρόνια θα χρειαστεί περισσότερες από 3 εκατομμύρια κτιριακές μονάδες, ενώ εξίσου αναδυόμενη είναι και η τουριστική αγορά για την οποία πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη εκφράσει όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά έχουν καταθέσει και τις προτάσεις τους αναφορικά με την κατασκευή ξενοδοχείων. Παράλληλα, η χώρα στρέφεται πλέον στις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη και την Ασία, όπως επίσης και στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com