TEDxAUEB Students Act: Επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Από: Startup Team

Πηγή: www.growing.gr

Στην πρώτη μας συνάντηση με την ομάδα του TEDxAUEB, όλοι θυμάμαι θέλαμε να ξεκινήσουμε κάτι το οποίο θα δώσει έμπνευση στους γύρω μας αλλά και να αναδείξουμε όλα τα όμορφα πράγματα που γίνονται, διακριτικά και αθόρυβα, στο πανεπιστήμιο.

Συζητώντας σχετικά με το θέμα το οποίο θα χαρακτήριζε το TEDx event μας, πάλι όλοι θέλαμε να ξεχάσουμε τα άσχημα, τα εμπόδια, τη μιζέρια και την απαισιοδοξία και να επαναφέρουμε το δυναμισμό, τη θετική σκέψη, την προσπάθεια και την επιτυχία. Θέλαμε μέσα από τη διοργάνωσή μας να εμπνεύσουμε όσο περισσότερα άτομα γίνεται να αλλάξουν στάση και να αναλάβουν ενεργό δράση. Θεωρώντας πως μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές, εκτιμά πραγματικά κανείς τι έχει αξία αλλά και επαναπροσδιορίζει ποια είναι τα ”θέλω” του από τη ζωή, καθώς και πως η οπτική γωνία του καθενός καθορίζει και την πραγματικότητά του, αποφασίσαμε πως ήταν ώρα να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θέλουν να δουν την άλλη πλευρά του νομίσματος, να σκεφτούν με έναν διαφορετικό τρόπο και να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες γύρω μας με άλλη νοοτροπία, προκειμένου να βγουν κερδισμένοι. Απευθυνόμαστε στους νέους που, όπως εμείς, σπουδάζουν κι έχουν όνειρα για το μέλλον, αλλά και για το παρόν, και δυστυχώς βρίσκονται μπροστά σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πρώτα πρώτα όμως απευθυνόμαστε στους συμφοιτητές μας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών! Πήραμε την πρωτοβουλία και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πρώτο TEDx event σε ελληνικό ΑΕΙ, θέλοντας να βάλουμε κι εμείς ένα κομμάτι στο παζλ όσων γίνονται και όσων μπορούν ακόμη να γίνουν, αλλά και να εμπνεύσουμε κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Στο πλαίσιο του θέματός μας λοιπόν, αποφασίσαμε να τρέξουμε και τον διαγωνισμό Students Act, όπου καλούμε τους συμφοιτητές μας να υποβάλλουν τις ιδέες που έχουν για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο! Για να επαναπροσδιορίσει κανείς την πραγματικότητά του, αλλά και για να την αλλάξει πραγματικά, πρέπει κανείς να ξεκινήσει από τον ίδιο του τον εαυτό, και από το κοντινό του περιβάλλον. Ας επαναπροσδιορίσουμε λοιπόν την πραγματικότητα του πανεπιστημίου μας, ξεκινώντας με προτάσεις και διάθεση για συμμετοχή! Στο πλάι μας έχουμε τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, καθώς και πολλά μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, κάτι που μας δίνει τη σιγουριά πως οι ιδέες που θα υποβληθούν θα ακουστούν πραγματικά και θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή. Ξέρουμε πως το πανεπιστήμιό μας έχει δυνατότητες αλλά και τη διάθεση να γίνει ακόμη καλύτερο και πιστεύουμε πως οι πρώτοι που πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτό είναι οι φοιτητές του. Οπότε, αν έχετε κάποια ιδέα για το πως θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιό μας, γιατί να μην τη μοιραστείτε με αυτό;

Ειρήνη Παπαγιαννούλη
Speakers and Delegates Servicing