H First Data και η Warply αναπτύσσουν την πρώτη εφαρμογή e-Coupon για έξυπνα κινητά στην ελληνική αγορά

    Από: Startup Team

H First Data και η Warply αναπτύσσουν την πρώτη

εφαρμογή e-Coupon για έξυπνα κινητά στην ελληνική αγορά

 

H First Data Hellas, θυγατρική της First Data Corporation, εταιρείας με ηγετική θέση διεθνώς στην επεξεργασία πληρωμών και στις καινοτομίες που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών mobile marketing, Warply καθώς και τη θυγατρική της NIOBIUM LABS Ltd, για τη δημιουργία υπηρεσίας που θα παρέχει στους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρονικά εκπτωτικά κουπόνια, μέσα από εφαρμογή στην οποία θα έχουν πρόσβαση από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η υπηρεσία –η πρώτη του είδους που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα– θα προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να λαμβάνουν online προσφορές ή εκπτωτικά κουπόνια στο κινητό τους τηλέφωνο, τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώνουν γρήγορα και εύκολα στα σημεία πώλησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων λιανικής, χρησιμοποιώντας απλώς τη φορητή τους συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να επιδείξουν κάποιο εκτυπωμένο παραστατικό.

Η τεχνολογία e-couponing της Warply προσφέρει τη δυνατότητα σε παρόχους, προμηθευτές, αλλά και πωλητές λιανικής, να σχεδιάσουν και να διαθέσουν κουπόνια, τα οποία μπορούν να αποθηκεύονται στην πλατφόρμα επεξεργασίας της First Data. Με τη χρήση της σχεδιαζόμενης εφαρμογής, οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά κουπόνια που εκδίδονται από όλους τους συνεργαζόμενους παρόχους. Όταν επιλέγουν ένα κουπόνι, οι καταναλωτές θα μπορούν να το εξαργυρώνουν στο σημείο πώλησης του συνεργαζόμενου πωλητή λιανικής με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού που θα αποτελείται από τέσσερα έως έξι ψηφία. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η προσφορά/μείωση της τιμής θα εισάγεται αυτόματα στον λογαριασμό του πελάτη και θα καταγράφεται πάνω στο παραστατικό της απόδειξης.

Η νέα πλατφόρμα e-couponing με την εφαρμογή για κινητά θα προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές τη δυνατότητα να επωφελούνται από τρέχουσες προσφορές και μειώσεις τιμών, καθώς και περαιτέρω διευκολύνσεις όπως γρήγορη διεκπεραίωση των συναλλαγών και ταχύτερη εξυπηρέτηση. Επιπλέον, οι προμηθευτές, οι πάροχοι και τα καταστήματα λιανικής θα μπορούν να πραγματοποιούν πιο αποτελεσματικά προωθητικές ενέργειες και προσφορές για τα προϊόντα τους, με τη χρήση ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θα αποστέλλονται κατευθείαν στη φορητή συσκευή του καταναλωτή.

Η First Data και η Warply σχεδιάζουν να θέσουν τη νέα υπηρεσία σε πιλοτική κυκλοφορία τον Ιούλιο, σε συνεργασία με ελληνικά καταστήματα λιανικής, αλλά και επιλεγμένους διεθνείς προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Espen Tranoy, Διευθύνων Σύμβουλος της First Data Hellas, σχολιάζει σχετικά: «Ο σύγχρονος καταναλωτής απαιτεί να είναι συνδεδεμένος με πληροφορίες και προσφορές -παντού και πάντοτε- με τη χρήση έξυπνων συσκευών. Στη First Data είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη πρωτοποριακών και ασφαλών τεχνολογιών, που να ικανοποιούν τις ανάγκες του ολοένα και διευρυνόμενου καταναλωτικού κοινού στον συγκεκριμένο τομέα. Η εφαρμογή e-coupon για φορητές συσκευές που σχεδιάζεται από τη First Data και τη Warply είναι η πρώτη πραγματικά ολοκληρωμένη και πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία που εισάγεται στην ελληνική αγορά, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο την έκδοση και επιλογή του ηλεκτρονικού κουπονιού, όσο και τις διαδικασίες εξαργύρωσης και εξόφλησης σε πολλαπλά περιβάλλοντα λιανικής πώλησης. Οι έμποροι μπορούν εύκολα να δουν τα αποτελέσματα μιας προωθητικής τους ενέργειας, σε πραγματικό χρόνο.  Κανείς άλλος στην ελληνική αγορά δεν προσφέρει τόσο υψηλά επίπεδα διαφάνειας και ευκολίας στη χρήση για τον τελικό καταναλωτή.»

 

Σχετικά με τη First Data

Σε ολόκληρο τον κόσμο, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε ημέρα,  η First Data καθιστά τις συναλλαγές πληρωμών ασφαλείς, εύκολες και γρήγορες για τους εμπόρους, τα  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και τους πελάτες τους. Η First Data αξιοποιεί το ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και την τεχνογνωσία/εξειδίκευσή της, προκειμένου να ενισχύσει τη κερδοφορία και τα έσοδα των πελατών της.  Είτε η συναλλαγή πραγματοποιείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, με δωροκάρτα, με επιταγή, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, online ή στο ταμείο, η First Data αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να προχωρά πέρα από τη συναλλαγή. Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία είναι διαθέσιμες στο FirstData.com καθώς και στο Twitter, LinkedIn, Facebook και YouTube.

Σχετικά με τη Warply

Η Warply, θυγατρική της NIOBIUM LABS, είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με εξειδίκευση στο Mobile Marketing, που ξεκίνησε το 2011 ως μια start-up εταιρεία. Σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε άλλες 4 χώρες, παρέχοντας μέσω της μοναδικής πλατφόρμας Warply, διαφήμιση σε κινητές συσκευές. Χάρη στην τεχνολογία της πλατφόρμας, οι διαφημιζόμενοι μπορούν να στέλνουν άμεσα, προσωποποιημένες και διαδραστικές διαφημιστικές καμπάνιες, απευθείας στο κινητό των χρηστών.

Παράλληλα, η Warply παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Mobile Marketing ενώ διακρίνεται για τα έργα και την τεχνογνωσία της στο Mobile CRM. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.warp.ly. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της Warply στο blog και στους λογαριασμούς της Warply σε Twitter και  Facebook.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Χάρις Χαραλαμπίδη, Warply

Head of Communications

+30 210 323 4175

charis@warp.ly

 

Σοφία Ρουμελιώτου, First Data

+30 210 624 4543

Sofia.Roumeliotou@firstdata.gr