E-skills Event 2014:Ευρωπαϊκή συμμαχία γα την ψηφιακή οικονομία

    Από: Startup Team

Την Τρίτη 6 Μαΐου ο Συνεδριακός χώρος της Εθνικής Ασφαλιστικής μας φιλοξένησε στο μοναδικό ευρωπαϊκό event e-skills for Jobs 2014. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί την εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την ανάγκη να βελτιώσουν τις ψηφιακές  δεξιότητές τους σε σχέση με την εργασία.

Το βασικό concept της ημέρας ήταν: ‘’H ανάγκη είναι η μητέρα της καινοτομίας’’ κατά Πλάτων

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”, μια πανευρωπαϊκή συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση του ελλείμματος στον αριθμό των ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια του 2014, η εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014 θα τρέξει σε 30 χώρες της Ευρώπης όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα κλπ.

Το συγκεκριμένο project δημιουργήθηκε, με σκοπό μια “Διασυνδεδεμένη Ήπειρο και την οικοδόμηση μιας ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών’’. National Coalitions (εθνικοί συνασπισμοί), αναπτύσσονται σε περισσότερα από 10 κράτη – μέλη, με στόχο τη διευκόλυνση της δράσης σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν ξεκινήσει επίσημα τους εθνικούς τους συνασπισμούς.

ΕΛΛΑΔΑ – E-skills For Jobs

Στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), συμμετείχε στην πρωτοβουλία e-Skills Week από το 2009 και στηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Κομβικό σημείο όμως αποτέλεσε το E-skills for Jobs 2014 το οποίο εντάχθηκε στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας πρόσφερε μια εξέχουσα εκδήλωση με τη συμμετοχή υψηλού κύρους προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη (Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και Πολιτικοί, Επιχειρηματίες κλάδων της οικονομίας, Διπλωμάτες, Στελέχη Επιμελητηρίων, Ακαδημαϊκοί, Δημοσιογράφοι, κ.ά.), οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες συνδεδεμένες με τους στόχους της Digital Agenda 2020.

Διακεκριμένοι χορηγοί

GOOGLE, MICROSOFT, CISCO, IBM, INTRASOFT, SAMSUNG, ATCOM, SONY, ORACLE, NAYTEMΠΟΡΙΚΗ,

BIZtech.gr, HP, DEASY, IEK ΞΥΝΗ

Κεντρικά μηνύματα συνεδρίου

Ακούσαμε, συμβουλευτήκαμε και συζητήσαμε πολλά κατά την διάρκεια του ψηφιακού  συνεδρίου αλλά οφείλουμε να κρατήσουμε κυρίως τις εξής βασικές πληροφορίες:

  • Άμεση ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, ανάλυση και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας στον IT τομέα.
  • Ενημέρωση νέων για την ραγδαία ανάπτυξη του Cloud Computing.
  • Έμφαση στην συνεργασία και την ‘Sharing Social Economy’’
  • Urgent Call σε κάθε νέο και νέα για ανάπτυξη των ικανοτήτων τους που αφορά την τεχνολογία και κυρίως έμφαση στα εξής: Web developing and designing, cloud computing, Adwords, Data Analytics and Business Intelligence
  • Ενημερωθήκαμε για το νέο ΕΣΠΑ όπου επικεντρώνεται στο κοινωνικό επιχειρείν, την παροχή κινήτρων για διερεύνηση του θεσμού ‘’business angels’’
  • Προώθηση θερμοκοιτίδων ‘’Incubators’’
  • Συνεργασία οργανισμών και επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια για προώθηση της επιχειρηματικότητας και κατάρτισης της νέας γενιάς με επιχειρηματικά και ψηφιακά skills.
  • Επαναπροσδιορισμός εκπαίδευσης παγκοσμίως
  • www.YouRock.jobs, υπό την αιγίδα του E-skills4Jobs μάθαμε για την νέα ψηφιακή πλατφόρμα ικανοτήτων! Σε βοηθάει να αναδείξεις τις επαγγελματικές δεξιότητες που κρύβεις μέσα σου!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στην Ελλάδα:

Μύριαμ Βασιλειάδου, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης & Προώθησης Δράσεων ΣΕΠΕ

info@sepe.gr, 2109249540, 2109249541.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

Jonathan Murray

Project Director DIGITALEUROPE

jonathan.murray@digitaleurope.org, +3226095328

Alexa Joyce, Project Director

European Schoolnet

alexa.joyce@eun.org, +3227907554.

Και στο site www.eskills4jobs.gr ή στο facebook page: eSkills for Jobs EU