Έρευνα Grant Thornton: Η παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Η έρευνα International Business Report της Grant Thornton για το 2014, τονίζει την ολοένα αυξανόμενη σημασία των εξαγορών και συγχωνεύσεων για την επίτευξη ανάπτυξης.

Υπάρχει μία σαφής παραδοχή από τις 12.500 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, ότι οι εξαγορές είναι απαραίτητες για να υποστηρίζουν τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους.

Τη στιγμή που πολλές επιχειρήσεις λειτούργησαν συγκρατημένα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η έρευνα μας αποκαλύπτει ότι πλέον οι επιχειρήσεις δεν σκέφτονται απλά τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά συνδυάζουν ενεργά χρηματοοικονομικούς και διαχειριστικούς πόρους με σκοπό τις εξαγορές.

Αυτή η νέα οπτική συνδυάζεται με υποψήφιους πωλητές που εισέρχονται στην αγορά. Τώρα που η αγορά κινείται, οι δυναμικές επιχειρήσεις πρέπει να διαμορφώσουν την στρατηγική τους για εξαγορές και συγχωνεύσεις, να κατανοήσουν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους στην παγκόσμια αγορά και να αναλάβουν δράση για να οδηγηθούν στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης.

Δραστηριότητα εξαγορών & συγχωνεύσεων

Περίπου το 40% των επιχειρήσεων παγκοσμίως που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν ότι εξετάζουν την πραγματοποίηση μία ή περισσότερων εξαγορών μέσα στο 2013, ενώ το 20% αυτών εξετάζει περισσότερες από πέντε εξαγορές.

  • Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων, με το 54% των συμμετεχόντων να εξετάζουν σοβαρά τουλάχιστον μία εξαγορά το 2013
  • Το 14% των γερμανικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι
  • σκέφτηκαν σοβαρά περισσότερες από πέντε πιθανές εξαγορές ή συγχωνεύσεις το 2013
  • Αντίθετα, το ποσοστό των κινεζικών επιχειρήσεων που εξετάζουν σοβαρά τις εξαγορές έπεσε σημαντικά μέσα στο 2013 σε σχέση με το 2012.

Διασυνοριακές συμφωνίες
Το ενδιαφέρον για διασυνοριακή δραστηριότητα εξαγορών & συγχωνεύσεων παραμένει σταθερά στο 39% φέτος, αλλά υψηλότερα από το 33% που σημειώθηκε δύο χρόνια πριν.

Προοπτικές για στρατηγικές εξαγορές & συγχωνεύσεις
Εκτός από την υφιστάμενη ενεργή αγορά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αυξάνονται και οι προσδοκίες για στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν εξαγορές & συγχωνεύσεις. Πράγματι, το 31% των επιχειρήσεων παγκοσμίως δήλωσαν ότι είχαν σχέδια για αναζήτηση ευκαιριών για εξαγορές & συγχωνεύσεις κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ποσοστό μεγαλύτερο από το 28% που σημειώθηκε πέρυσι.

Μπορείτε να κατεβάστε τη νέα έρευνα της Grant Thornton με τίτλο «Business insight: Η παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων», κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr