ΔΩΡΕΑΝ μάθημα Αυτοσχεδιασμού της ImproVIBE

    Από: Startup Team

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα αυτοσχεδιασμού improVIBE

Η improVIBE www.improvibe.gr είναι η πρώτη σχολή αυτοσχεδιασμού και αυτοσχεδιαστικής θεατρικής κωμωδίας (improv comedy theater) στην Ελλάδα. Ιδρυτής και υπεύθυνος εκπαίδευσης είναι ο Μενέλαος Πρόκος.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται δωρεάν μαθήματα στο πλαίσιο της γνωριμίας του κοινού με τον απολαυστικό χαρακτήρα του αυτοσχεδιασμού. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα μέσω αυτής της σελίδας: improvibe.gr/ergastiria-dwrean-mathimata/

Το επόμενο, αυτόνομο, δωρεάν μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 19 Μαίου 6.45μμ – 9.00μμ .

Στην improVIBE διδάσκονται σεμινάρια αυτοσχεδιασμού σε καθημερινή βάση. Η μέθοδος διδασκαλίας είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που οι μαθητές βγαίνουν από κάθε μάθημα διπλωμένοι απ’ τα γέλια, έχοντας διδαχθεί κάτι πάρα πολύ χρήσιμο μέσω παιχνιδιών και ξεκαρδιστικών ασκήσεων!

Στόχος της improVIBE είναι να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη νέα μορφή τέχνης. Τα σεμινάρια δεν απευθύνονται μόνο σε ηθοποιούς και ανθρώπους του θεάτρου. Είναι προσιτά σε όλους καθώς προηγούμενη υποκριτική εμπειρία και επαφή με το θέατρο δεν είναι απαραίτητη. Θέλουμε όλοι να αναγνωρίσουν το όφελος μιας τέτοιας εκπαίδευσης και να εξαπλωθεί ο αυτοσχεδιασμός ευρέως σε όλη τη χώρα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όσο περισσότερο εξαπλωθεί η νοοτροπία του αυτοσχεδιασμού, τόσο πιο απολαυστική γίνεται η ζωή του καθενός μας!

Η συγκεκριμένη μορφή αυτοσχεδιασμού επεκτείνεται σε δύο επίπεδα:

Α. Καλλιεργεί την απελευθέρωση της φαντασίας και του αυθορμητισμού του ανθρώπου, οξύνει την παρατηρητικότητά του και ενθαρρύνει τη θετική αντιμετώπιση καταστάσεων, περιλαμβανομένης ακόμα και της αποτυχίας. Αποτελεί μια δραστηριότητα με πολλαπλές εφαρμογές σε ποικίλες εκφάνσεις της ζωής και με απεριόριστες δυνατότητες αλλαγής του τρόπου σκέψης μας προς το καλύτερο. Ο αυτοσχεδιασμός πραγματικά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μας διδάσκει πώς να παίρνουμε ρίσκα, πώς να αφήνουμε τον έλεγχο και να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αλλαχθεί, πώς να ζούμε τη στιγμή και να ενστερνιζόμαστε την ανεκτίμητη ικανότητα της προσαρμοστικότητας. Ένας αυτοσχεδιαστής μαθαίνει να ακούει και απλά να αντιδρά φυσικά, αντί να σκέφτεται και να ψάχνει την καλύτερη λύση. Με τον αυτοσχεδιασμό μαθαίνουμε την αξία της συνεργατικότητας , αφομοιώνοντας μία νοοτροπία στην οποία δεν προσπαθούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι σωστά, αλλά να δείξουμε πόσο σωστά κάνει κάτι ο διπλανός μας.

Β. Στην υποκριτική χρησιμοποιείται όχι απλά ως εργαλείο, αλλά ως άξονας που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή θεατρικές παραστάσεις 100% αυτοσχεδιαστικές. Δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες και όλα προκύπτουν στη στιγμή αυθόρμητα με βάση κάποιες ιδέες δοσμένες επί τόπου από το κοινό. Καμία παράσταση δεν είναι ίδια με την άλλη. Οι παραστάσεις αυτοσχεδιασμού είναι κατά κύριο λόγο κωμικές, με πάρα πολλές εφαρμόσιμες δομές, και πάντα με το στοιχείο της έκπληξης, μιας και κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να προκύψει.

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στο ρυθμό του αυτοσχεδιασμού!