HOST ΤΟΥ TEDXAUEB: ΣΥΛΒΙΑ ΚΛΙΜΑΚΗ

    Από: Startup Team

Πηγή: blog.tedxaueb.com/

Το σημαντικότερο και πιο ζωτικό στοιχείο ενός TEDxevent είναι αδιαμφισβήτητα οι άνθρωποι. Είναι οι ομιλητές, οι σύνεδροι, οι εθελοντές, οι συνεργάτες… Είναι όμως και ένας ακόμα άνθρωπος με πολύ κριτικό ρόλο. Είναι αυτός που καλωσορίζει το κοινό και εξασφαλίζει το κατάλληλο κλίμα στην αίθουσα. Είναι αυτός που παρουσιάζει και δημιουργεί προσδοκίες πριν από κάθε ομιλία. Είναι ο – ή καλύτερα η – host/οικοδέσποινα του TEDxAUEB!

Σκεφτόμενοι τι προφίλ θα θέλαμε να έχει η host στο πρώτο TEDxAUEB, είπαμε καταρχάς ότι θα θέλαμε να είναι νέα, κατά προτίμηση απόφοιτη του ΟΠΑ και σίγουρα να κάνει “RedefiningReality” στην πράξη. Όπως μας είπε αφού την βρήκαμε τελικά, στόχος της είναι να αποκαταστήσει την πίστη και ελπίδα στους ανθρώπους και να εμψυχώσει την Ελληνική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά.

Σας παρουσιάζουμε τη Σύλβια Κλιμάκη, host του TEDxAUEB!

HOST ΤΟΥ TEDXAUEB: ΣΥΛΒΙΑ ΚΛΙΜΑΚΗ

Η Σύλβια δουλεύει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην Αθήνα, και είναι παραγωγός, σεναριογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής “Στην πράξη”. Κάθε εβδομάδα φιλοξενεί ιστορίες που προβάλουν την απίστευτη δύναμη των Ελλήνων να προσαρμόζονται σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τι χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελληνική κοινωνία για να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητά μας; “Να βάλουμε προτεραιότητες, να δούμε ποιες είναι οι αληθινές μας ανάγκες και να αποτάξουμε τις καλπικές… Να αρχίσουμε να δουλεύουμε ομαδικά και κυρίως να μην αναζητάμε θεωρίες συνομωσίας και να μην είμαστε καχύποπτοι. Ναι!… κάποιοι άνθρωποι που πετυχαίνουν, πετυχαίνουν όχι γιατί είναι χαμόγια ή ανήθικοι αλλά γιατί απλά είναι ικανοί, εργατικοί και ηθικοί… Ήρθε η ώρα να το αποδεχτούμε αυτό και να πιστέψουμε ότι κ εμείς μπορούμε να το κάνουμε!”

Η Σύλβια έχει πολλές εμπειρίες, από τη Νέα Υόρκη όπου εργαζόταν ως ρεπόρτερ στο “TheNationalHerald”, και ως βοηθό παραγωγού στο “Mediakite”, έως το Λονδίνο όπου εργαζόταν για το CNN. Οι σπουδές της άρχισαν στο ΟΠΑ και στο τμήμα ΔΕΤ, συνεχίστηκαν στην Κίνα και ολοκληρώθηκαν στο Harvard με MasterinChineseStudiesandBusiness το 2009.

Τι έμαθε από τις εμπειρίες της; “Θα πέσεις, θα βρεις τη δύναμη να σηκωθείς, θα ξαναπέσεις και πάλι από την αρχή.. Μόνος σου θα σηκώνεσαι κάθε φορά αλλά αν έχεις στόχο και θέλεις κάτι παρά πολύ θα βρίσκεις τη δύναμη να προχωράς. Να χαμογελάς όσο μπορείς. Να ερωτεύεσαι ουσιαστικά, τους ανθρώπους και τη δουλεία σου. Και μη μασάς. Έχεις δύναμη. Κι αυτό που θέλεις στο τέλος θα το πετύχεις.”

Η Σύλβια διατηρεί την επαφή με το ΟΠΑ, είτε ως προσκεκλημένη σε διαλέξεις είτε μέσω της εκπομπής της. Για το πανεπιστήμιο μας έχει να πει ότι “Με χαλάει η αφισολοκόλιση και οι τσάντες που πωλούνται στο πεζοδρόμιο της κεντρικής εισόδου. Με χαλάει που δεν αντιδρούν οι φοιτητές για αυτή την κατάσταση. Με χαλάνε οι φοιτητές που μπαίνουν στις φοιτητικές παρατάξεις για να πέρανε μαθήματα χωρίς διάβασμα. Λατρεύω όμως τους φοιτητές που έχουν δίψα για μάθηση και αυτό φαίνεται στα μάτια τους. Λατρεύω το ότι δεν το βάζουν κάτω. Λατρεύω που βλέπω καθηγητές να επιμένουν για ένα καλύτερο αύριο για τους φοιτητές τους. Το επιχειρείν και η δημιουργικότητα γεννάτε μέσα στα πανεπιστήμια. Θεωρώ ότι η δική σας γενιά θα τα πάει πολύ καλυτέρα από τις προηγούμενες. Έχετε αφυπνιστεί, είστε πιο ώριμοι πολίτες και κυρίως πιο αληθινοί φοιτητές. Έχετε συνείδηση και εκτιμάτε αν όχι όλοι σας αρκετοί από εσάς, το χώρο που λέγεται ΟΠΑ.”