Ο Γιουνκέρ συνάντησε startups και gazelles στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Startups και Gazelles από τα καινοτόμα επιχειρηματικά οικοσυστήματα σε niches με μεγάλη εξωστρέφεια του Corallia και από το πρωτοπόρο πρόγραμμα νεανικής  επιχειρηματικής επιτάχυνσης egg-enter.grow.go της Eurobank που υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia, και έχουν αναδειχθεί ως κύριοι αναπτυξιακοί πόλοι στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο κέντρο καινοτομίας του Corallia, στο α1innohub,.

Τον κ. Γιουνκέρ συνόδευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την αποστολή υποδέχθηκε και ξενάγησε στον εκθεσιακό χώρο του α1×innohub ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia. Ξεκινώντας το «οδοιπορικό» στην καινοτομία, ο Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Δ/ντής Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, παρουσίασε ένα διαφορετικό ελληνικό «μενού», αυτό του «Innovation Designed in Greece» και των αξόνων δράσης του Corallia, των clusters, των InnoHubs, των δράσεων νεανικής επιχειρηματικότητας, της πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης και των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει.

Ακολούθως, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του egg και Δ/ντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας του Corallia, συνοδευόμενος από την Εύη Ιωαννίδου, egg Program Manager και Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, παρουσίασε το πρόγραμμα egg-enter.grow.go και τη συμβολή του στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιουνκέρ συνομίλησε με στελέχη από 9 startups και gazelles από τους κλάδους της νανο/μικροηλεκτρονικής, των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, και των τεχνολογιών παιγνίων και δημιουργικού περιεχομένου, καθώς επίσης και 5 startups από το egg.

Κατά την αναχώρησή του από το α1-innohub, o κ. Γιουνκέρ δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Corallia και το egg με μεγάλη ευχαρίστηση και είδα καινοτομικές επιχειρήσεις και start-up projects στην πράξη. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, καθώς ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα θέσω ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό πεδίο ανάπτυξης, που δεν θα απαιτεί την επιβάρυνση με επιπλέον χρέος. Η δυναμική είναι τεράστια – η ενιαία ψηφιακή αγορά θα μπορούσε να προσφέρει 3 εκατ. περισσότερες θέσεις εργασίας και 500 δις. ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Καινοτόμες και start-up επιχειρήσεις όπως αυτές που επισκέφθηκα σήμερα είναι οι πρωτοπόροι σε αυτό και δημιουργούν θέσεις ψηφιακής απασχόλησης».

Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης υπάρχει και η Ελλάδα της ελπίδας και της δημιουργίας – και εσείς είστε αυτό. Αυτό που προσπαθούμε είναι την κουλτούρα, που καλλιεργείτε εσείς, να τη διευρύνουμε και να αναπτύξουμε στρατηγική καινοτομίας αξιοποιώντας τους ανθρώπους που διαθέτει η χώρα, ώστε να προχωρήσει προς το μέλλον».

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr