Νέα επιδοτούμενα σεμινάρια με voucher για άνεργους δημοσιογράφους

    Από: Startup Team

Πηγή epidotisimag.gr

Νέα επιδοτούμενα σεμινάρια με voucher για άνεργους δημοσιογράφους. Δωρεάν κατάρτιση σε νέες τεχνολογίες και €1.500 εκπαιδευτικό επίδομα.

Νέο κύκλο επιδοτούμενων σεμιναρίων με τη χρήση επιταγών κατάρτισης (training voucher) ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Το πρόγραμμα έχει σκοπό την επανένταξη άνεργων δημοσιογράφων στην αγορά εργασίας, μέσα από τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.

Δικαιούχοι συμμετοχής

Στο δεύτερο κύκλο των σεμιναρίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ/ΕΣΗΕΜ-Θ/ΕΣΗΕΠΗΝ/ΕΣΗΕΘΣτΕΕ/ΕΣΠΗΤ) και δεν συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων.

Αναλυτικά, δικαίωμα συμμετοχής στα νέα επιδοτούμενα σεμινάρια με voucher έχουν άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ.), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) , της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ευβοίας (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.), και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.).

Στα νέα επιδοτούμενα σεμινάρια με voucher για άνεργους δημοσιογράφους  θα συμμετάσχουν 872 καταρτιζόμενοι. Τα προγράμματα θα έχουν διάρκεια 300 ώρες.

Μέχρι τις 27 Ιουνίου οι αιτήσεις

Οι τελικοί ωφελούμενοι θα επιλεγούν και θα εγγραφούν από την ΕΣΗΕΑ στο Μητρώο Ωφελουμένων με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) μέσω μοριοδότησης, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης www.voucher.gov.gr από τις 22 Μαΐου 2014 έως και τις 27 Ιουνίου 2014.

Διαβάστε Περισσότερα στο epidotisimag.gr