Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία: το μέλλον την Ευρώπης στα χέρια των νέων

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία, που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου, έδωσε τη δυνατότητα σε 5.000 νέους να μοιραστούν τις ιδέες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα , την εγγύηση για τους Νέους, την ψηφιακή επανάσταση και την αειφορία.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν επίσης πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης με τους νέους. Στην πρώτη σύνοδο του Ιουλίου οι προτάσεις της εκδήλωσης θα παραδοθούν στους ευρωβουλευτές.

Στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης για τη Νεολαία, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 200 εργαστήρια και σεμινάρια ενώ συμμετείχαν 180 ομιλητές, ανάμεσά τους και ευρωβουλευτές. Οι τριήμερες συζητήσεις κατέληξαν σε προτάσεις για την ενίσχυση της νομοθεσίας των πρακτικών ασκήσεων, την θέσπιση ενιαίων κανόνων για τις ευρωεκλογές αλλά και την καλύτερη επιμόρφωση στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Οι νέοι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση θα συντάξουν έκθεση με τα αποτελέσματα, η οποία θα υποβληθεί στους ευρωβουλευτές , τον Ιούλιο.

Στο χώρο έξω από το ΕΚ, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας παρουσίασε το YO!Fest. Εκεί, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν περίπτερα οργανώσεων νεολαίας και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του YO!Village. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δύο “Instameetings” με τους επαγγελματίες φωτογράφους του ΕΚ, οι οποίοι αποκάλυψαν στους συμμετέχοντες τα καλύτερα σημεία για τη λήψη φωτογραφιών και στη συνέχεια τις ανέβασαν στο Instagram με το hashtag #EPinstameet.

Η άποψη των συμμετεχόντων:

  • Ανάμεσα στους 240 εθελοντές της εκδήλωσης, ήταν και η Γουέντι Κάζαρο (24 ετών), η οποία παρακολούθησε μία από τις συζητήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξέφρασε την πίστη της σε μία Ευρώπη χωρίς εμπόδια, όπου όλοι θα είμαστε σαν μία “πραγματική οικογένεια”.
  • Η Όλα Μιχάλσκα (18 ετών), μαθήτρια λυκείου από την Πολωνία περιγράφει την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας ως “μια εκπληκτική εκδήλωση” , ενώ ο Κόλιν φον Κιριάσι (21 ετών), φοιτητής ευρωπαϊκών σπουδών, δήλωσε ότι οι νέοι πρέπει να εμπιστεύονται την Ευρώπη καθώς “αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορεί να υπάρχει στο μέλλον”.
  • Ο Ζόλτ Μάρτον , από την Ουγγαρία δήλωσε πως ελπίζει “στο μέλλον η Ευρώπη να είναι πιο ανοιχτή και οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται και να εργάζονται στα κράτη μέλη με μεγαλύτερη ευκολία. Ελπίζω αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον”.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr