Meet the Dragons: Από την Κρίση στην Υπεροχή

    Από: Startup Team

Μια κλειστή συνάντηση διασύνδεσης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών με ηγέτες Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν κορυφαίους επιχειρηματίες υποψήφιους για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας (European Business Awards – EBA) είχαν σήμερα, 26 Μαΐου, 2014, 35 επιτυχημένα ελληνικά startups, κατά την διάρκεια της κλειστής εκδήλωσης Meet the Dragons που συνδιοργανώνουν οι Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) και τα EBA, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης (Gala Ceremony) των EBA που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Στο πρώτο σκέλος της εκδήλωσης διεξήχθη συζήτηση με θέμα «Από την Κρίση στην Υπεροχή» με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και συμβουλών σχετικά με το μέλλον του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες και τις καλές πρακτικές για την εκκίνηση και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι:

  • Ralph Ahrbeck, CEO/Ιδρυτής, Novus Lifescience
  • Γιάννης Σαραντίτης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, SARMED
  • Μίλτος Βαφειάδης, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, Epsilon

Καθώς και οι ιδρυτές νέων επιχειρήσεων:

  • Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος, Marine Traffic
  • Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Ιδρυτής, Radiki

 

Ο Ralph Ahrbeck, τόνισε ότι ο πρώτος κανόνας για την δημιουργία μιας επιχείρησης είναι ο περιορισμός των εξόδων σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά. Ο Γιάννης Σαραντίτης, συμβούλεψε τους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν αμέσως, να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και τις παγκόσμιες τάσεις και να γίνουν ενεργά μέλη του της επιχειρηματικής κοινότητας. Ο Μίλτος Βαφειάδης εστίασε στην σημασία της αποτυχίας, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την αυτή δεν μπορεί να επέλθει η ανάπτυξη. Ο Δημήτρης Μέμος συμφώνησε με τη σημασία της αποτυχίας καθώς μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, έχει πλέον ιδρύσει μια επιτυχημένη επιχείρηση που αποτελεί το πιο δημοφιλές δίκτυο παρακολούθησης θέσεων σκαφών παγκοσμίως. Τέλος, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος συμπλήρωσε ότι κάθε νέος επιχειρηματίας πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ζήσει σαν «μοναχός», καθώς, όπως είπε, «μόνο όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, δεν φοβάσαι το ρίσκο».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (speed networking dating), όπου, μέσα σε 10 λεπτά, νέοι επιχειρηματίες από 35 startup είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε 16 κορυφαίους επιχειρηματίες, υποψήφιους για βράβευση στα EBA, λαμβάνοντας πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση.

«Βασικός στόχος των ID-GC είναι το χτίσιμο και η ανάπτυξη καναλιών εξωστρέφειας και σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στη συν-διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον CEO των European Business Awards, Adrian Tripp, για αυτή τη πρώτη συνέργεια που ανοίγει δρόμους για μια πιο στενή και ουσιαστική μελλοντική συνεργασία. Τέλος, ελπίζω στην τελετή των EBA να βραβευτούν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις αγγίζοντας την κορυφή της Ευρώπης», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των ID-GC.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Nespresso και των μπισκότων Παπαδοπούλου.