Εξόφληση χρεών σε 48 δόσεις προωθεί το ΥΠΟΙΚ

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι Έλληνες υπερφορολογούνται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους πλέον, είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται με τον εκρηκτικό ρυθμό του 1 δισ. ευρώ το μήνα. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία.

Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ’ αυτήν.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com